Химическо чистене на автомобилен салон

Повече за химическото почистване с пара

Има различни видове химическо чистене, а изборът на опция се определя от степента на замърсяване, предпочитания и финансови възможности на собственика на автомобила:

Химическото почистване с пара се счита за една от традиционните опции.

За неговото прилагане е необходим парогенератор, който работи под високо налягане и осигурява гореща пара. Основното предимство на това почистване е способността на парата да прониква в структурата на материала, за да отстрани дори дълбоки замърсители. Поради това няма нужда от употребата на мощни съставки – страдащите от алергия няма от какво да се страхуват. Цената на такава процедура е сравнително евтина. Резултатът му е свързан не само с чист интериор, но и с чист въздух вътре. Вярно е, че повърхността, почистена по този начин, ще съхне три часа. Парата е в състояние да почисти всички покрития, без да причинява мухъл или плесен.

Химическо чистене – счита се за удобно, преди всичко, защото изсъхва почти моментално. С помощта на съвременни състави е реалистично да се отстранят различни замърсители и да се осигури повърхностна защита. Патронажът се извършва с помощта на филм, образуван след обработка и не позволяващ на влагата да излезе на повърхността, прашно замърсяване, предотвратявайки образуването на мухъл. Постигнатият ефект е доста дълъг и това също е абсолютно предимство на това почистване.

Нанопочистване

Нанопочистване – включва използването на най-новите инструменти, които не само почистват, но и защитават. Те позволяват да се образува молекулно съединение на повърхността, което има висока якост и защитава интериора от замърсяване за дълго време. С течение на времето наноочистването става все по-популярно, въпреки че цената му обикновено е повече от цената на други опции за почистване.

Традиционната автомивка се счита за най-евтиния начин за подреждане на интериора на автомобила. Всъщност ниската цена е почти единственото му предимство, тъй като недостатъците превишават предимствата по отношение на количеството: дълго изсъхване на салона (около два дни), появата на кондензати върху стъклото (и последващи трудности, свързани с отстраняването му) и така нататък. През зимата, сушенето продължава още по-дълго.

Химическо чистене на автомобилен салон