Блог

Отпушване на канал с дренажна камера

Отпушване на канал

Отпушване на канал с дренажна камера. Почти всеки в един или друг момент ще изпита запушен канал. Запушените канали често се причиняват от сапун, храна, мръсотия, коса или някакъв друг вид натрупване на материал. Това натрупване намалява потока на вода и може да доведе до миризма на мухъл, която се излъчва в дома.

Реакциите към мухъл включват гадене и главоболие. Освен това замърсената вода в запушения канал може да допринесе за дразнене на кожата. Може също да причини проблеми на хора, които страдат от астма или алергии.

За щастие, повечето водопроводчици са оборудвани за запушен канал.

Запушен канал и отпушване на канал с дренажна камера

 1. Намиране на блокажа за отпушване на канал

Първата стъпка за отпушване на канализация е да откриете запушването. Въпреки че това може да изглежда очевидно (ако не работи, очевидно има запушване!), действителното идентифициране къде и защо канализацията е запушена може да ви спести време и пари в дългосрочен план.

С помощта на нашите най-съвременни дренажни камери можем да идентифицираме какво причинява запушването на канализацията, къде се намира в тръбопровода и дали е причинило някаква външна повреда.

 1. Отпушване на канализацията

След като разберем с какво си имаме работа, можем да работим върху това да го извадим. Използвайки нашите усъвършенствани дренажни дюзи, нашият екип ще издуха водата в канала с много високо налягане и скорост, за да отстрани запушването. След като запушването изчезне, ние отново използваме нашите дренажни камери, за да проверим за щети, които биха могли да бъдат прикрити от запушването.

 1. Облицовка на канализацията

В зависимост от това какво е причинило запушването, може да има допълнителни щети по тръбопровода. Ако е възникнала повреда, можем да поправим тръбата, като използваме усъвършенстваната технология за повторно облицоване на тръби на Nuflow. Ние създаваме безшевна обшивка във вътрешните стени на тръбата, която по същество действа като „тръба в тръба“.

Технологията за повторно облицоване на тръби на Nuflow ни позволява да поправяме счупени тръби бързо, на рентабилна цена и с минимално копаене или прекъсване на домове, предприятия или активи.

SEO хипервръзка

изграждане на връзки

Изграждане на връзки за развитието на бизнеса

В рамките на SEO използваната хипервръзка играе важна роля за стимулиране на органичния трафик чрез търсачките, особено в конкурентни индустрии. Когато се комбинира със силни технически SEO основи, страхотно SEO на страницата, отлично съдържание и добро потребителско изживяване, това изграждане на връзки може да бъде супер ефективно за стимулиране на повече органичен трафик.

Днес необходимостта от качество, уместност и автентичност никога не е била по-важна. Въпреки че нискокачествените техники за изграждане на връзки със спам могат да работят, те не трябва да играят роля в стратегия за организация, която изгражда дългосрочен успех в органичното търсене.

Може да се каже, че изграждането на хипервръзка в наши дни е по-близко до страхотен маркетинг и организациите, които разбират това, обикновено са тези, които печелят в дългосрочен план. Но това не означава, че няма технически аспект за изграждане на връзки или че всички техники трябва да се въртят около вашия продукт. Ще видим, че все още има много повече от това и много повече за разбиране от всякога.

Анатомията на хипервръзката

За да разберете важността на изграждането на връзки, важно е първо да разберете основите на това как се създава връзка, как търсачките виждат връзките и какво могат да интерпретират от тях.

 1. Етикет за начало на хипервръзка: Нарича се anchortag(оттук и „a“). Това отваря тага за връзка и казва на браузърите и търсачките, че предстои да последва връзка към нещо друго.
 2. Местоположение на препратка за връзка: „href“ означава „препратка за хипервръзка“. Текстът в кавичките показва URL адреса, към който сочи връзката. Това не винаги трябва да е уеб страница; може да е адресът на изображение или файл за изтегляне. Понякога ще видите нещо различно от URL, започващо със знак #. Тези връзки ви отвеждат до определен раздел от URL адреса.
 3. Видим/anchortextна връзката: Това е малката част от текста, която потребителите виждат на страницата. Върху нея трябва да щракнат, ако искат да отворят връзката. Текстът обикновено е форматиран по някакъв начин, за да се откроява от текста, който го заобикаля. Той често е със син цвят и/или подчертаване, което сигнализира на потребителите, че това е връзка, върху която може да се кликне.
 4. Затваряне на linktag: Това сигнализира на търсачките края на етикета за връзка.

Храна за котки – критерии за избор и предпочитания

храна за котки

Как да изберем правилната храна за котки?

Всяка котка и котка са уникални. Когато избирате храна за котки, трябва да вземете предвид породата, възрастта, здравословното състояние и предпочитанията на котката. Правилната диета е в основата на благосъстоянието, настроението и, разбира се, здравето на вашия домашен любимец.

Но как да изберете правилната храна за Вашата котка?

 • Какво ядат котките?

Дори домашните котки са задължителни хищници. Котките имат много къс храносмилателен тракт. Котките имат висока нужда от протеини и таурин, без достатъчно от тези вещества животното може да умре.

Суровото месо е най-доброто – котешка храна?

Някои собственици имат въпрос: възможно ли е сами да направят пълна диета за котка (прехвърляне към домашна храна за котки) или е по-добре да поръчате храна?

Струва си да се отбележи, че естествената храна за котка не е храна от масата на собственика или парче сурова пилешка гърда. Много е трудно да създадете пълноценна балансирана диета за вашия домашен любимец.

Каква храна да купите за вашата котка?

В съвременния ритъм на живот е трудно да направите своя собствена пълноценна диета за котка от домашно приготвени продукти. Тогава на помощ на стопаните идва сухата и консервирана (мокра) храна. Балансираните храни съдържат правилните съставки, за да помогнат на вашата котка да осигури хранителните вещества, от които се нуждае за здраве и развитие. Собствениците не трябва да се притесняват за закупуването на сурова храна и нейната свежест – Вие лесно можете да поръчате Вашата избрана храна за котки в нашия онлайн магазин.

Тук искаме да кажем, че храната за котки Роял Канин например е спечелила доверието на много собственици и развъдчици на котки. Разработчиците произвеждат храни за животни повече от 50 години и непрекъснато подобряват своите формули въз основа на научни доказателства. Представители на Royal Canin споделят, че основната им цел е здрав и щастлив домашен любимец.

Линията храна от Royal предлага балансирани хранителни опции за котки от различни възрасти, породи и здравословни състояния.

Какво е глутатион

глутатион

Веществото глутатион помага на човек да поддържа външна красота, младост и отлично здраве. Синтезира се в помага човешкото тяло, но в някои случаи това количество не е достатъчно за организма.

Каква е ползата от глутатиона, от какви източници може да се получи и какъв е рискът от дефицит на този антиоксидант?

Какво е глутатион

Глутатионът е трипептид, чиято молекула съдържа цистеин, глутаминова киселина и глицин. Той също така включва сяросъдържащи групи, които са в състояние да „привличат“ токсини, свободни радикали, вредни химични съединения и тежки метали и след това бързо да ги извеждат от тялото.

Благодарение на това глутатионът е в състояние да предпазва клетките на тялото от увреждане, удължавайки младостта и повлиява положително цялостното здраве.

Глутатионът се синтезира в човешкото тяло от аминокиселини, които образуват трипептидна молекула. Количеството му в организма може да намалее под въздействието на инфекции, радиация и лоша екология, както и в резултат на употребата на много лекарства. 

Човешкото тяло не усвоява глутатиона, който идва с храната, а възприема този трипептид под формата на хранителни добавки.

Предимства на глутатиона

Човешкото тяло постоянно съдържа свободни радикали, които могат да увредят молекулярните вериги на други вещества и дори да разрушат структурата на ДНК веригите, провокирайки образуването на ракови тумори.

Това води до нарушаване на биохимичните процеси, увреждане на клетките на различни тъкани. Глутатионът елиминира свободните радикали, забавяйки процеса на стареене на тялото.

Трипептидът е в състояние да нормализира кръвната захар, стимулира храносмилането и ускорява процеса на регенерация на клетките след физическо натоварване. Глутатионът блокира негативните ефекти на токсичните вещества върху клетките на мозъка и черния дроб.

Повишава издръжливостта на организма и укрепва имунната система. Трипептидът също така помага в борбата с възпалението, предотвратява депресията. Подобрява мозъчната функция, намалявайки риска от развитие на заболявания на нервната система.

Изграждане на връзки – инфлуенсъри и блогове

изграждане на връзки

Работа с инфлуенсър за изграждане на връзки

Изграждане на връзки с инфлуенсъри е особено полезно, защото ви свързва с предварително установена аудитория от хора с подобно мислене. Идентифицирайте влиятелни мрежи, за да намерите влиятелни лица, които имат уебсайтове; има буквално десетки милиони инфлуенсъри по света. След като намерите влиятелни лица, свързани с вашата марка, свържете се с тях, за да обсъдите потенциални възможности за промоция. Помислете за предлагане на BETA достъп до софтуер, безплатно висококачествено съдържание, страхотен продукт, който искате да прегледате и т.н.

Следвайте указанията за разкриване във вашата конкретна география. Не забравяйте, че FTC в САЩ изисква влиятелните лица да разкриват промоционални партньорства с марки, особено когато се обменят пари за промоция.

Методът на движещия се човек

Тази следваща тактика за изграждане на връзки е много по-сложна. Освен това не винаги дава най-висок процент на успех, но е нещо, върху което трябва да помислите. По същество идеята е да се осигури връзка от страница, която е свързана във верига за пренасочване.

Той работи на принципа, че компаниите, уебсайтовете или услугите непрекъснато се подлагат на ребрандиране или напълно прекратяват услугите си. Това води до пренасочване на URL адреси без знанието на собствениците на сайтове, които са се свързали към оригиналния URL адрес.

За да намерите тези връзки, ще трябва да намерите URL адрес, който се пренасочва към сайта на конкурент. Можете да направите това, като използвате данни за обратна връзка, които сте извлекли по време на проучване на конкуренти. Въведете URL адреса на остарялата страница/ресурс във всеки инструмент, който може да извлича обратни връзки за конкретен URL адрес (не само за целия домейн). Извлечете тези пренасочени връзки към електронна таблица и започнете да се свързвате с издателите. Уведомете ги за проблема и предлагайте да замените връзката с подходящо съдържание.

Изграждане на промоционална база данни

Поддържайте парата на вашата кампания за изграждане на връзки със следната тактика. Трябва да изградите база данни от партньорства и взаимоотношения, които сте изградили за бъдещи възможности за съдържание.

Всеки път, когато имате ново съдържание, с което искате да бъдете популяризирани или ангажирани, проследете контактите с влиятелни лица и лидери на мисли, с които сте се свързвали в миналото. Това може да послужи като моментално увеличаване на трафика към вашето съдържание, особено ако синдикирате част от него.

Популяризирайте съдържание, което искате да бъде свързано!

И накрая, най-лесният начин да получите връзки към съдържанието е да го привлечете. Използвайте традиционни стратегии за обхват от имейл кампании до платена промоция, за да привлечете трафик към дадена страница и да видите дали някой се свързва обратно към нея. Това е може би най-органичната тактика за линк билдинг и осигурява реална стойност междувременно.

Как да си намеря адвокат в София

адвокат в София

Как да си намеря адвокат в София

Обмислили сте внимателно и сте решили, че трябва да се свържете с адвокат в София. Големият проблем е – как да го намеря? Този раздел ще ви даде някои съвети за това какво да търсите при избора на адвокат и ще ви преведе през някои въпроси, които можете да зададете на адвокат, когато се срещнете за първи път. Ако си направите домашното, можете да наемете адвокат, който има опита и експертизата, за да ви помогне с вашия проблем.

Повечето хора нямат „обикновен“ адвокат, в смисъл, че имат един или повече лекари, които посещават поне веднъж годишно. И така, как да намерите адвоката, който е подходящ за вас? Къде се обръщате за препоръки?

Какво трябва да търся при избора на адвокатски услуги

Адвокатът ще Ви помогне да разрешите проблемите си, така че първото изискване е да се чувствате достатъчно комфортно, за да му кажете, честно и напълно, всички факти, необходими за разрешаване на вашия проблем. Никой, когото слушате и нищо, което четете, няма да може да гарантира, че определен адвокат ще бъде най-добрият за вас; трябва да прецените това сами.

Има ли някакви практически съображения, които трябва да имате предвид при избора на адвокатски услуги

Да, експертната област и предишният опит на адвоката са важни. Много държави имат програми за специализация, които сертифицират адвокатите като специалисти по определени видове право. Някои юридически специалности също са създали свои собствени програми за сертифициране, като Националната асоциация на плановиците и съветите за имоти и Националната фондация за право на старейшини.

Може също така да поискате да попитате за типа дела, които вашият адвокат обикновено обработва. Каква е разбивката на практиката на този адвокат (напр. 50 процента дела за телесна повреда, 25 процента дела за развод и 25 процента „други.“) Имайте предвид, че повечето адвокати не са сертифицирани по специалност, но това не означава непременно, че конкретна адвокатът не е експерт в конкретна област, особено когато адвокатът се занимава с голям обем дела в конкретна област на практика.

Други съображения са удобството на местоположението на офиса на адвоката, начислените такси и продължителността на времето, което може да отнеме едно дело.

Допускане до изпити в автошколите

автошколите

За да получите шофьорска книжка, която е необходима за управление на превозно средство, трябва да минете през обучение в автошкола, да получите свидетелство за професия шофьор и успешно да положите изпитите в КАТ – автошколите.

Няма други законни начини да станете притежател на шофьорска книжка. До 2013 г. беше възможно да се премине отдясно, без да се вземе курс по шофиране, но законите се промениха, за да се подобри качеството на обучението на шофьорите и по този начин да се подобри безопасността на пътя.

В тази статия ще разгледаме как автошколата обучава своите курсисти за шофьорски книжки и как можете да получите лиценз за шофиране на кола или друг транспорт, без да посещавате уроци в училище.

Ще отговорим на често задавани въпроси относно учебния процес и ще обсъдим онлайн курсове по шофиране. Ще опишем целия процес, като започнем с определянето на възрастовите граници и избора на образователна институция, а самата програма и поетапния ред на класовете можете да намерите по-долу.

Кой може да получи шофьорска книжка след успешно положени изпити в автошколата

За постигане на целите за осигуряване безопасността на движението по пътищата, чл. 26 от Федералния закон № 196, в сила в последната редакция от 30.07.2019 г. Определя условията за получаване на удостоверение, потвърждаващо правото за управление на превозно средство.

Вниманието се фокусира на първо място върху липсата на противопоказания по здравословни причини на лица, които могат да бъдат допуснати до изпити след преминаване на професионално обучение за водачи.

Вторият критерий за допускане до изпити в автошколите е възрастта

Освен притежанието на шофьорска книжка те налагат изисквания и за практически умения за управление. При допускане до управление на определени категории превозни средства.

Така че, най-малко една година след получаване на правата за управление на автомобил в автошколата. Можете да кандидатствате за право да управлявате превозни средства от следните категории. Четете за тях в следващата ни статия.

Шкафове за баня – устойчивост, издръжливост, бюджет

шкафове за баня

Материали за мебели за баня – какво да съобразим?

В домовете ни има много полезни предмети, които приемаме за даденост и понякога забравяме, че сме ги избрали и заради естетиката им. С други думи, много от материалите и основните предмети, избрани за домовете ни, са избрани както заради добрия им външен вид, така и заради способността им да издържат години на износване. Едно място, където можем да видим и двата набора от възможности за избор в действие, е банята. Има голямо разнообразие от шкафове за баня. Ще научите повече тук!

Банята е предназначена да бъде пространство, където някой има достъп до мивка и пространство за използване на тоалетни принадлежности, измиване и грижа за личния си вид, наред с други задачи. Поради това в повечето тоалетни имат някакъв плот, който осигурява малко пространство. Имат мивка и кранове. Те може да имат други екстри като вградени дозатори за сапун и т.н. Те могат също така имат основен шкаф. Те имат и мивка. Мивките, които имат шкафчета около тях, обаче трябва да бъдат избрани по начин, който гарантира, че издържат години на експлоатация и употреба.

Това означава, че е наложително собственикът на жилище да инвестира в мебел за баня, изработени от най-добрите материали, които техният бюджет може да си позволи.

Разнообразие от материали за шкафове за баня

Как можете да започнете да стеснявате обхвата на тези опции? Бихме предложили следния списък от критерии, използвани по ред, като средство за правене на правилния избор за вашия бюджет.

 • Започнете с устойчивост на влага – Ако не желаете да управлявате влажността в банята или се притеснявате от пръскане на вода в пространството, трябва да изберете най-водоустойчивата или дори водоустойчива опция.
 • Помислете за издръжливост – Децата ви седят ли на ръба на мивката? Каква употреба очаквате да издържи мивката и суетата? Не искате да го сменяте след кратко време, така че изберете възможно най-издръжливите и здрави опции.
 • Помислете за бюджет – Докато стигнете до този критерий, вероятно ще бъдете в групата MDF срещу масивна дървесина срещу шперплат. Тогава трябва да вземете предвид бюджета.

Въпреки че все още трябва да давате приоритет по фактори като естетиката, след като сте идентифицирали най-водоустойчивите и най-здравите опции за вашето пространство, трябва да погледнете към бюджета за окончателен отговор на въпроса за правилните материали за мебелите за твоята баня.

Какви добавки се използват в кучешката храна?

Какви добавки се използват в кучешката храна?

Какви добавки се използват в кучешката храна? За източника на протеин в храната за кучета. Дехидратиран животински протеин – изсушен протеин от меки тъкани на неизвестни животни, най-вероятно неподходящ за човешка храна.

Какви добавки се използват в кучешката храна?

Подобен е на месото и месокостното брашно, но има много по-високо съдържание на протеини. Лекарите на животни не препоръчват дехидратирана протеинова кучешка храна, защото е продукт на дълбока преработка на неизвестни животински суровини със съмнително качество.

Нека да преминем към подробен анализ на състава. Много супер премиум фуражи не съдържат консерванти, оцветители. В скъпите фуражи се използват естествени аромати (бульони). Антиоксидантите и консервантите се използват по-често в по-евтини фуражи, ние ще анализираме тези добавки по-подробно.

Антиоксиданти (антиоксиданти)

Тези вещества пречат на процеса на окисляване. Обикновено окисляването се отнася до образуването на реактивни кислородни видове (ROS) – те включват свободни радикали и пероксиди. Те могат да причинят увреждане на клетъчните компоненти – протеини, липиди, ДНК. За човешкото или животинското тяло това може да бъде изпълнено с развитието на заболявания, включително рак, а за храната – разваляне. Наличието на антиоксиданти в храната обикновено е насочено към запазване на нейните свойства, но в някои случаи добавката осигурява известна защита срещу същите свободни радикали в тялото на потребителя.

Thermox действа като смес от антиоксиданти: предпазва мазнините, мастноразтворимите витамини, каротина от окисляване. Позволява Ви да предотвратите загубата на качество на месо и кости или рибно брашно и готови фуражи. Това увеличава срока на годност и намалява разходите. Не са установени странични ефекти и усложнения при прилагане на термокс в храната за кучета.

Токоферол (витамин Е) (E307). Съставът на храната най-често включва α-токоферол – той има максимална биологична активност. Предотвратява окисляването на мазнините (включително предпазва мастноразтворимите витамини) и по този начин предпазва продуктите от разваляне. Освен благотворния ефект върху храната на кучета, той има положителен ефект и върху консуматора – в случая вашия домашен любимец. Алфа-токоферолът забавя образуването на свободни радикали в организма и в същото време предпазва клетъчните мембрани от увреждане, предотвратява развитието на злокачествени новообразувания (особено ефективен в комбинация с витамин С). Също така насърчава усвояването на ретинол (витамин А).

Тур София и бележити храм-паметници

тур София

Храм-паметник „Свети Александър Невски“.

Тур София – Мащабът на тази сграда ще ви взриви. Вътре Свети Александър Невски има място за 10 000 души и е втората по големина катедрала на Балканите. Както при голяма част от грандиозната архитектура на София, катедралата на града датира от 1880-те години. Това става непосредствено след свалянето на османците и възстановяването на държавата България.

Първоначално е посветен на руските войници, които са загубили живота си в хода на това освобождение. Когато сте вътре, погледнете нагоре към тавана на главния купол, който има стенопис на Господ Бог Събота. Криптата тук е отворена за посетители и има голяма колекция от икони.

Тур София – Ротонда „Свети Георги“.

Сърцето на древна Сердика и най-старата сграда в съвременна София, тази църква от червени тухли е построена през далечната 300-та година. Чудно е, че тази сграда е оцеляла невредима толкова време и навсякъде наоколо има интересни малки детайли, които удрят голямата възраст на мястото и отминалите цивилизации.

Влезте вътре, за да видите подробните средновековни стенописи, които са били изрисувани от османците, когато църквата е била превърната в джамия през 1600 г. Те бяха преоткрити и възстановени едва през 90-те години. Отвън можете да видите каменните плочи на римска улица и други останки от антична Сердика.

 1. Църква „Света София“.

Именно тази църква дава името на град София през 1300 г. по време на Второто българско царство. Тази невзрачна на пръв поглед сграда от червени тухли датира още от византийските времена и е основана през 500-те години на върха на некропола на древния град Сердика, както и по-стара църква от век преди това.

Когато посетите, можете да видите останките от тази древна църква и гробниците, които датират от преди повече от 1500 години. В продължение на два века след османското нашествие това е била джамия, но е изоставена след едно земетресение през 1800 г., което събаря минарето и друго убива двамата сина на имама.

Боянската църква

В долните склонове на планината Витоша (която ще разгледаме по-нататък) се намира този обект от ЮНЕСКО. Местоположението на тази средновековна църква е почти мечтателно, в горичка от високи иглолистни дървета в тихо предградие на града.

Боянската църква е построена на три етапа от 1000 до 1800 г., но най-важните допълнения са направени по време на Второто българско царство през 1200 г.

Това е времето, когато са изрисувани страхотните вътрешни фрески, изобразяващи около 240 исторически и библейски фигури. В реалистичен стил 200 години преди ренесансовите художници да направят същото.

Картините, дело на неизвестен художник, включват съвременни портрети на двама български владетели – цар Константин Асен и цар Колоян, до съпругите им.