Блог

Почистване на апартаменти – професионална услуга за апартаменти

Почистване на апартаменти

Професионално почистване

Всички водопроводи са добре измити: мивка, кранове за тръби. Не забравяйте за табуретките и кухненските шкафове. След като премахнете петна от масло и дезинфекцирате цялата храна и трапезарията, ще видите и усетите разликата – преди и след.

В апартамента се осигурява приятна атмосфера не само чрез оборудване на помещенията със скъпи стилни мебели, но и от безупречна чистота в него. За съжаление, мимолетният ритъм на съвременния живот на гражданите не дава възможност на всички да поддържат реда в къщата. Ето защо услугите на компанията ни са много актуални в момента и все повече хора стават нейни клиенти.

Видове услуги за почистване

Служителите на нашата почистваща компания извършват професионално почистване на апартаменти с помощта на високотехнологично съвременно оборудване. В същото време квалифицирани специалисти извършват различни видове подреждане в перфектен ред в дома:

 • генерално почистване на апартамента;
 • еднократно почистване;
 • почистване на апартамента след ремонт;
 • почистване след почивка.

Високо качество на почистването подомовете

Всякакъв вид почистване се извършва от нашата компания на високо професионално ниво. По време на подреждането специалистите извършват висококачествено почистване от прах и стари петна от повърхността на пода, стените, килимите и килимите. Ние използваме само високоефективни и безопасни почистващи препарати, които имат всички необходими сертификати за качество.

Опции за почистване
 • Редовно почистване на апартаменти.

Тази услуга е за тези, които не са готови да си губят времето, но също така не са готови да се примирят с бъркотия, дори и за кратко

 • Еднократно професионално почистване на апартаменти.

За тези, които обичат и са в състояние да поддържат чистота сами, но понякога се нуждаят от помощ.

 • Пролетно почистване на домовете.

За тези, които постоянно поддържат чистота в къщата, но не винаги могат да отделят време за почистване на прозорци, врати, почистване на труднодостъпни места и др.

Почистване на апартаменти след ремонт. Услуга за тези, които току-що са завършили дълъг ремонт и искат да се насладят на свежестта и чистотата на новия си дом.

Професионално почистване / пране на мокети

пране на мокети

След пране на мокети с помощта на професионални екстрактори, както Ви разказахме в предишната статия, идва ред на тестването.

След изпиране на мокета

След това специалистите проверяват качеството на почистването, извършено с хартиена кърпа, и след това връщат косъма на мокета в първоначалното му положение със специална машина снабдена с турбо четка.

Такова химическо пране на мокети трябва да се прави от един до три пъти годишно, всичко зависи от състоянието и вида на мокета и колко натоварвания той може да издържи.

Също така, по време на обработката на мокета със специализирани средства, мокетът задължително се дезинфекцира, премахват се всички видове микроби, бактерии и други паразити, които просто обожават да живеят във вътрешността на мокетите. Един акар живее живот, равен на четири месеца, и през този период той успява да отложи до триста ларви и когато има много от тези акари, хората могат да развият алергии.

Също така професионалното почистване на килима помага за възстановяване на цвета и структурата на влакното на покритието. И килимът става свеж, чист и красив.

За нас – ние Фирма Brilliant cleaning на Вашите услуги. Email: info@brilliant-cleaning.bg.

Можете да се свържете с нас на телефон: +359 885 787 821.

Съществуващи методи за почистване на мокети

Има няколко често използвани метода за почистване на килими.

Най -често срещаният начин за почистване на килими е влажно почистване. Мокрото пране на мокети трябва да се извършва с четка, за да не се повреди структурата на килима. Заедно с четки се използват специални прахове и препарати за премахване на петна. Много е важно да не смесвате перилни препарати, тъй като в резултат на химическа реакция смесените препарати могат да повредят значително килима. Мокрото почистване също не се препоръчва за килими на лепилна основа. Леките петна от замърсявания могат да се почистват с топла вода и четка без използване на разтворители или прахове.

Да се погрижим за чистотата на автомобилните седалки – правилно почистване и пране

Пране на автомобилни седалки

С настъпването на пролетта жаждата за нещо възвишено, чисто неволно се събужда … Например искате да приведете в ред тапицерията от плат автомобилнитеседалки на Вашата кола. Как да го направим? Много лесно – чрез нашата услуга за пране на автомобилни седалки.

Пране на автомобилни седалки в домашни условия

Списъкът с това, което сами можем да си причиним, за да изцапаме тапицерията текстилната, най-вече, на интериора на автомобил, е безкраен. Особено ако това е детето. Шоколад, дъвки, чипс, бургери от всякакви следи… И ако серазмаже и по повърхността, няма да можете просто да го изтъркате дори с мокър парцал. Ще трябва да използвате специални средства за пране на автомобилни седалки или да закарате колата на професионалисти.

Съвременните препарати трябва да почистват не само тапицерията на седалките, но и килимите на пода, както и вложките от плат във вратите. Някои също премахват следи от насекоми по тялото и стъкло и петна от технически течности. Разбира се, такъв инструмент е по -удобен – не е нужно да съхранявате цял арсенал от специални вещества.

За борба със замърсяването използваме 14 препарата с подобна цел. Тапицерията от плат е изключително замърсена с прахообразен и нагрят млечен шоколад, след това избърсана с вътрешността на бананова кора, облята със слънчогледово олио, добавена бурканче със сладко и, разбира се, омазана с най -отвратителния замърсител – дъвка.

Някои съвети за почистване и пране на автомобилни седалки

В много автомобили тапицерията на седалките се прави лесно сваляща се: можете да я занесете в химическо чистене или да я занесете у дома, а след като използвате препарата за отстраняване на петна, използвайте пералнята.

Тръгвайки на по-дълъг път, особено с деца,, поставете не скъпи калъфи върху автомобилните седалки.

Когато отоплението на седалката е включено, мръсотията се всмуква по -дълбоко в материала. Ето защо, при първото затопляне на времето, почистете, без да отлагате до пролетта, в противен случай ще бъде по -трудно да премахнете петната по автомобилните седалки.

Аерозолите имат по -повърхностен ефект от течните състави. Пяната е по -ефективна за бързо почистване.

Когато транспортирате домашни любимци, определено трябва да използвате защитни постелки.

За нас: hello@polirane.net. Нашите координати са:. София, кв. Симеоново, ул. Теменуга 5.

Телефон: 0888 000 588.

Сървъри и всичко за тях

Сървъри и всичко за тях

Сървърът е условно „централна“ част в уеб приложение с архитектура клиент-сървър. Сървъри и всичко за тях.

Всичко за тях

Обикновено този термин (в зависимост от контекста) може да означава две понятия (едно от):

Сървърна програма – програма, която отговаря на заявки от клиентски програми.

Сървърният компютър е като компютър в мрежа („хардуер“), но отново: често този компютър изпълнява някакъв вид сървърна програма, без която той наистина би бил само хардуер;)

Примери за сървърни програми

Уеб сървъри (позволяват на компютрите да предават страници от интернет сайтове на потребители), например:

Apache; Nginx.

Сървърите за игри са специални програми, към които потребителите се свързват за мрежова игра, използвайки клиентски програми (специални) или обикновени уеб браузъри.

Значително количество дисково пространство и специализирани твърди дискове – десетки твърди дискове могат да бъдат инсталирани в един сървър, от който, от своя страна, могат да се организират различни RAID масиви (за които ще говорим в бъдещите издания на нашето Списание), за да се гарантира по -висока скорост и по -голяма безопасност на информацията.

Специализирано шаси и захранващи устройства – По правило сървърите се сглобяват в големи шаси, тъй като дънните платки на сървъра са с много голям формат. В допълнение, сървърите със значителна процесорна мощност и голямо дисково пространство се сглобяват в така наречените Rack-кутии, които са предназначени за инсталиране в специални шкафове. В сървърни случаи, като правило, се монтират няколко мощни захранвания, за да се осигури устойчивост на грешки в системата и захранване на мощни потребители – дънни платки с процесори, голям брой вентилатори, контролери и т.н.

Определения за сървър

Сървърът е компютър, който осигурява достъп до собствените си ресурси или контролира разпределението на мрежовите ресурси.

Клиентът е компютър, който използва сървърни ресурси.

Локалните мрежи са мрежи, състоящи се от близко разположени компютри (сградна мрежа, помещения и т.н.).

Глобалните мрежи са мрежи, които обхващат големи области и включват голям брой компютри.

Peer-to-peer мрежите са мрежи, в които всеки може да представи своите ресурси на други компютри в мрежата и да използва други.

Специализираните сървърни мрежи са мрежи, в които един или повече компютри са сървъри, а всички останали са клиенти.

Мрежовата честотна лента е максималният брой битове, които могат да бъдат предадени за една секунда.

Мрежовият протокол е съвкупност от специални споразумения и технически процедури, които регулират реда и начина на комуникация между компютри, свързани в мрежа.

Топологията е конфигурацията на мрежа, начин за свързване на нейните елементи помежду си.

Интернет е глобална мрежа, в която множество научни, корпоративни, държавни и други мрежи, както и персонални компютри на отделни потребители, са свързани помежду си чрез канали за предаване на данни. Сървъри и всичко за тях.

Как се почистват домове

почистване на домове

Защо има нужда от почистване и дезинфекция в домовете?

Преди начало на процеса на почистване на домове специалистите от почистващата фирма измиват старателно почистват ръцете си с почистващи препарати и спазват дистанция, докато не сложат защитни ръкавици и маски, а също така включват услугата за дезинфекция – това е много търсена услуга, която не само ще помогне апартамента да стане видимо още по -чист, но и ще намали възможността за възможно разболяване.

Как се извършва дезинфекцията от фирми служителите

Какво използват почистващите фирми за почистване на домовете?

Почистващите препарати, които се използват, съдържат дезинфектант от четвъртични амониеви съединения – той е безвреден, не оставя неприятна миризма и осигурява дългосрочна защита срещу бактерии, вируси, гъбички и микроби.

Какви части и елементи се обработват при почистването на домове

Почистват се всички дръжки на вратите, ключове, кранове, бутони за натискане и тоалетни седалки отвън и отвътре.

Необходими мерки за сигурност

Сега почистващите препарати се отстраняват, като се спазват специалните разпоредби

Средства за защита

Преди всяко почистване почистващите препарати дезинфекцират ръцете и цялото оборудване и ги почистват с ръкавици и маски

Проверка на температурата

Почистващите препарати измерват температурата няколко пъти на ден и също така не им е позволено да почистват за симптоми на настинка.

Отмяна на поръчката за почистване на домове

Ако почистването все още не е започнало, можете да го отмените при най -малкото съмнение относно здравето на персонала, който извършва почистването.

Седмичното почистване на апартамента създава много проблеми на всяка домакиня. Процесите на почистване изискват компетентна организация и точно изпълнение на работата. Липсата на физически и временни ресурси често измества седмичния график за почистване. В резултат на това поддържането на чистота става по -трудно.

Почистването веднъж седмично е рационално решение за дом без деца и животни. Може да се извършва по сух, мокър, комбиниран начин. Последното е за предпочитане. Комбинираното или сложно почистване ви позволява ефективно да почиствате повечето повърхности в къща или апартамент.

Каква прахосмукачка да се купи за професионално почистване?

професионални прахосмукачки

Покупката на прахосмукачка за професионално почистване се определя от целите и нуждите на почистваща фирма, офис, склад, търговска площ или дори частно лице. Всъщност днес все по -често можете да срещнете хора, които купуват професионално оборудване за почистване на къщата. Понякога това се дължи на големи площи, изискващи почистване, понякога – на повишената надеждност на такова оборудване.

Много хора все още задават въпроси за разликите между професионалното почистващо оборудване и домашното. Понякога това може да се разбере, защото някои класове домакински прахосмукачки не отстъпват по своите характеристики на професионалните. И все пак има фундаментални разлики между тях.

С какво професионалната прахосмукачка се различава от обикновената?

Какво отличава професионалното почистващо оборудване от домакинските уреди? Тук на първо място е важно да се отбележи възможността за продължителна работа за дълго време (часове работа без спиране). В допълнение, професионалното оборудване се отличава със способността да издържа на всякакви механични, химични и температурни натоварвания (повишена удароустойчивост на корпуса, износоустойчивост на двигатели и други компоненти). Различни класове и мощност на двигателите (сепаратори, помпи), специално оборудване понякога се различава в присъствието на два или три независими двигателя.

Професионални прахосмукачки също ще се отличават с повишена скорост на почистване и по -голямо покритие на зоната, която ще се почиства, както и с възможност за добавяне на вода към аквафилтри, бойлери и подмяна на резервоари за мръсна вода, без да се спира работата.

В същото време професионалното оборудване по правило е доста големи размери, солидно тегло и значителна консумация на енергия, които са следствие от тежестта и мощността на двигателите, както и от големи резервоари и прахоуловители.

Бихме искали да отбележим, че по отношение на шумовите характеристики и дизайнерските характеристики, домакинските и професионални прахосмукачки могат да се конкурират помежду си. Всичко зависи от производителя или по -скоро неговите инженери и дизайна на определени модели.

Още видове професионални прахосмукачки, екстрактори за килими

екстрактор за килими

-Екстракторът за килими Lavor Pro Apollo IF е високоефективно професионално устройство за почистване на офиси и други търговски пространства. Прахосмукачката има доста голям обем – 35 литра. Резервоарът за перилен препарат побира до 11 литра течност.

-Електрически екстрактор за килими Lavor Pro Jupiter

използва се за почистване на килими, мека мебел и интериор на автомобили. Той има висока всмукателна сила от 230 mbar и висока скорост на подаване на перилен препарат от 4 bar.

-Екстрактор за килими Lavor Pro Solaris IF.

Прахосмукачката за мокра и суха има два електродвигателя, които могат да бъдат свързани заедно или поотделно по желание на оператора. Lavor Pro SolarisIF събира отломки и течности в резервоар от неръждаема стомана с обем 48 литра.

-Екстрактор за килими Lavor Pro Costellation IR. Изработен от неръждаема стомана. Има 11 -литров резервоар за перилен препарат. Събирането на течности и боклук се извършва в 48 -литров резервоар. Комплектът идва с няколко приставки за различни видове работа.

-Екстрактор за килими Lavor Pro Windy IE Foam ще се справи както със сухо, така и с мокро почистване на големи площи. Прахосмукачката има висока мощност (2400 W) благодарение на наличието на два електродвигателя. Обемът на кофата за боклук с обем 40 литра е изработен от неръждаема стомана.

-Lavor Pro Windy IE Foam Compressor е оборудван с няколко различни типа филтри и филтърна шейкър, така че цялата събрана мръсотия остава здраво в резервоара от неръждаема стомана 40L.

Както можете да видите, съставът е голям. Можете да изберете подходящата опция, ако решите:

1. Размерът на събраната площ.

2. Почистващо се покритие.

3. Преминаването на помещенията.

4. Честота на почистване.

5. Необходимостта от транспортиране на килим за извличане.

Като отговорите на тези точки, ще си купите необходимата Ви професионална прахосмукачка, екстрактор за килими, която няма да ви подведе.

Нашите мениджъри ще Ви консултират, посъветват, свържете се с нас.

Съвременни модели септични ями в Бургас

почистване на септични ями в Бургас-2

Септичните ями са по-практичен вариант във всеки смисъл

Съвременните модели, които се използват в почистване на септични ями в Бургас. Изработени са от различни материали, устойчиви на гниене. Те издържат много по-дълго, като по този начин компенсират разходите за почистване. Почистването на камерите се извършва по-рядко. Биологична маса, с помощта на която се пречиства водата. Степента на пречистване достига 98%. Позволява ви да използвате течността отново. В допълнение към системата за септични ями, се монтират напоителни канали. Спестявайки при напояване. Ползите са ясни.

Биологични способи за почистване на септични ями в Бургас

 Веднага трябва да се изясни, че броят на микроорганизмите влияе пряко върху степента на пречистване. Освен това има различни смеси от биомаси.

Форми, в които хранителната добавка може да бъде закупена:

 • сухи щамове;
 • решение;
 • гранулирана свободно течаща смес.

 Има два основни типа бактерии:

 • аеробни – активни в система с газообмен (необходимо е наличието на въздуховоди);
 • анаеробни – са активни в среда без кислород.

Смес от два вида е по-ефективна. Повърхностният слой е активен с кислород. Долният без О2, обработката се извършва незабавно в цялата маса на получените отпадъци. Всички смеси се обработват с отпадъчни води. Като ги довеждат до две фази: вода, утайки. Водата се отстранява, утайката се изпомпва след голямо натрупване. За проверка на пълненето люковете са оборудвани с ревизионни отвори с тапи.

Бактериите се размножават сами в топъл период от време. През зимата ниските температури намаляват активността и бактериите могат да умрат. При създаването на автономна канализационна система трябва да се вземат предвид регионалните особености. Може да се наложи да се осигури отопление на септична яма.

Положителните качества на бактериалното прочистване:

 • идеален за всички видове крайградска канализация;
 • количеството на отлаганията е малко. Почистване с прахосмукачка около 1 път годишно;
 • бактериите са абсолютно безвредни за хората;
 • спазват изцяло медицинските стандарти за санитария, екология;
 • ниска цена;
 • преработената вода е подходяща за техническа употреба.

Биологичните септични ями имат малко по-различна конфигурация, помислете.

Септични ями от биомаса в Бургас

Повечето производители създават цели групи модели. Въз основа на рециклиране на отпадъци с полезни микроорганизми. Структурата е подредена по следния начин:

попадайки в № 1, отпадъчните води се разделят на тежки, твърди органични компоненти. Леките суспензии във водата лесно се обработват от бактерии.

Резервоар № 2 е напълнен с филтрирана вода, съдържа малко по -нисък процент на замърсяване.

Резервоар № 3 извършва допълнително почистване. Ако в конструкцията има само два резервоара, почистването има процент до 80%. След което се правят филтърни полета за допълнително почистване.

Популярен метод за почистване на септична яма в Бургас

Най -често срещаният метод е разделен на следните етапи, които се извършват на свой ред:

 • -изпомпване на изпражненията;
 • -изплакване на стените на контейнера с гореща вода под налягане;
 • -изпомпване на получената маса;
 • -почистване с химически разтвори (ако не се използват бактерии);
 • -попълване на нови биологични компоненти.

Как се извършва почистването на септични ями професионално в Бургас

почистване на септични ями в Бургас

Същото почистване на септичната яма от тиня може да стане по следните начини:

1/ако има специални тръби за утайка – утайката може да бъде отстранена с тяхна помощ. Тя ще излезе гравитационно при наличие на известно налягане и при почистване на септични ями в Бургас.

2/ако няма утайки, предвидени в проекта, е необходимо да се изпомпва утайката чрез потапяне на смукателните тръби на канализационните машини.

3/всички тръби и комуникации, подходящи за септичната яма, не трябва да се почистват, ако се използват правилно. ако по една или друга причина се е образувало плътно задръстване, канализационното оборудване отново ще помогне.

 Райони без удобствата на централизирана система за отпадни води са оборудвани с автономни канализационни системи. Въпреки разнообразието на съществуващите видове, всички без изключение се нуждаят от грижи, периодично почистване. Изпълнението на необходимото почистване със специализирано оборудване се извършва при спазване на определени стандарти, които трябва да се вземат предвид по време на строителната фаза. Проектът за канализационна система ще се превърне в основата на градския комфорт в селска къща. Да припомним, че основната задача е да се локализират в близост до транспортните връзки или да се оборудва входа на оборудването, да се осигури достъп по различен начин.

Характеристики на видовете крайградска канализация

 Независимо от материалите за производство, конструкциите са разделени на два основни типа:

 • резервоар за съхранение;
 • система за почистване на септична яма.

Резервоарите за съхранение включват видове контейнери без разделяне на секции, в които процесът на пречистване на водата от примеси не протича и след това се отстранява в почвата. Отпадъчните води се натрупват преди запълване на обема, след което се изпомпват от аспиратор.

Тази опция е избрана поради простотата на работата, минималните разходи за строителни материали. Невъзможно е да се каже със сигурност дали това е икономичен вариант или не, разходите ще зависят от количеството изхвърлени отпадъци.

Когато избирате тази опция, обърнете внимание на недостатъците:

обемът на ямата (стандарт) изисква почистване на септични ями в Бургас веднъж месечно, с активна употреба повече от два пъти, което значително увеличава разходите за поддръжка;

ненавременната работа по възстановяване на херметичността води до сериозни инциденти, оттичането прониква в земята, замърсявайки питейната вода с вредни микроорганизми;

осигуряват максимален транспортен достъп;

времето унищожава всичко, ще е необходима работа за подмяна, възстановяване;

ямата има дупки, през които канализационните миризми излизат на повърхността – причинявайки дискомфорт.

Механизми и методи на отваряне на турските интериорни врати

турските интериорни врати

Какви методи на отваряне притежават турските интериорни врати?

Ако искате да закупите необичайна врата, която ще привлече вниманието, тогава можете да изберете различни и нестандартни – турските интериорни врати. Например роторна врата.

Ако в стаята има малко място и е много важно да спестите всеки сантиметър, плъзгащите се врати и вратите за книги ще се справят.

Ако обаче няма специални условия и не искате да харчите голяма сума за закупуването на врати, спрете на класическите люлеещи се врати. Той е удобен и надежден.

Материал на турските интериорни врати

Всички турски съвременни интериорни врати могат да бъдат разделени на два вида:

 1. изцяло естествено масивно дърво
 2. комбинирани от различни материали: ПДЧ, МДФ, фурнир, шперплат, PVC.
 3. Врати от масивно дърво

Най -популярните опции са бор – това е евтин вариант. Има обаче и недостатъци: борът е мек материал и не понася лошо механичното натоварване. За да направи повърхността на борова врата по -твърда, тя е покрита с емайл.

Вратите от масивен дъб, ясен, бук се отличават със своята издръжливост и здравина, но в същото време са скъпи.

Недостатъци на турските интериорни врати от масивно дърво

 • Такива врати са тежки и с времето пантите започват да провисват.
 • Дървото не устоява добре на влагата, поради което не е подходящо за монтаж в баня
 • Висока цена.
 • Композитни врати.
 • Фурнировани врати.

Тези врати са от масивно дърво и MDF отвътре, а отвън от естествено масивно дърво (фурнир).