Фитнес за начинаещи – тренировки и здравословно хранене

Фитнес за начинаещи – тренировки и здравословно хранене.

Ако мислите да започнете програма за фитнес или здравословно хранене, ето няколко указателя, които трябва да знаете, преди да започнете. Консултирайте се с вашия лекар, особено ако не сте във форма Поставете си реалистични фитнес цели и ги запишете в тетрадка Започнете бавно Придържайте се към основите Ангажирайте се с вашата програма.

Претеглете се и направете измервания.

Изградете основа (не се изкушавайте да следвате усъвършенствана рутина) Следването на този съвет ще бъде много полезно в дългосрочен план. Има 3 основни различни типа на тялото и някои хора имат определени характеристики на всички 3.

Ектоморф – изключително тънък с много бърз метаболизъм. Мезоморф – Атлетично изграден и обикновено класифициран като лесен получател.

Ендоморф – Обикновено с наднормено тегло, с много бавен метаболизъм.

График на тренировките за Фитнес за начинаещи: Горна част на тялото в понеделник и четвъртък, долната част на тялото във вторник и петък.

Останете на останалите 3 дни, сведете дейностите навън до минимум, за да не изгорите излишните калории, необходими за изграждането на мускулите.

Здравословно хранене: Ако откриете тази диета за прекалено много, за да я консумирате, полагайте усилия да ядете само малко повече през цялото време. Също така осигурете толкова добър здрав сън, колкото можете, за да помогнете за възстановяването.

Диета – Сега въпросът какво да ядете, за да нахраните тези наранени мускули. Бих препоръчал да се яде на всеки 3 часа или така. Знам, че от личен опит това може да не изглежда възможно, но трябва да се опитате да хапнете поне малко повече, докато тялото ви не се привикне към новия прием на храна.

Първо хранене: яйца 4

Пълнозърнест хляб (Препечен) 2 филийки

банан 1

Мляко 1 чаша

Второ хранене: риба тон 1 консерва

салата (смесени зелени)

1 портокал

Мляко – 1 чаша

Трето хранене: Фъстъчено масло 1 супена лъжица

Протеин на прах 2 лъжички

яйца 2

Четвърто хранене: Пържола 1 порция

Печен картоф 1 порция

аспержи 1 порция

Мляко 1 чаша

Пето хранене: Пиле 1 порция

1 чаша фреш от моркови

Зехтин 1 супена лъжица

Шесто хранене: 1 Протеинов шейк

1 супена лъжица фъстъчено масло

Това трябва да е достатъчно за начало на вашата програма за фитнес за начинаещи, тъй като вероятно ще ви е трудно да ядете това количество. Пийте минимум поне един галон вода всеки ден. Какво да правим и какво не към Фитнес за начинаещи: тренировки и здравословно хранене. Сега за някои направления и не за всички 3 типа тяло … нека първо да отидем на „НЕ!“: 1. НЕ яжте боклуци 2.Не забравяйте водата 3.Не пропускайте тренировки 4.Не се отклонявайте от тази рутина 5.Не се отпускайте. Сега за задачите: Тренирайте усилено. Бъдете последователни. Придържайте се към вашата диета. Добавете тежест към тренировъчните упражнения, когато е възможно.

За още интересни статии: тук

Фитнес за начинаещи – тренировки и здравословно хранене