Туристически обиколки в Пловдив

Туристически обиколки в Пловдив се смесват с ободряващ нощен живот сред руините на хилядолетия. Подобно на Рим, Пловдив се простира на седем хълма; но като най-старият непрекъснато обитаван град в Европа, той е далеч по-древен. Най-обичан е заради романтичния си стар град, пълен с цветни и красиви имения от 19 век, които сега са къщи-музеи, галерии и къщи за гости.

Но калдъръмените алеи и носталгията по епохата на Възраждането са само част от историята. Космополитният втори град на България винаги е гонещ по петите на София, а именно тъй като е Европейска столица на културата 2019 то изглежда сигурно дава предимство на Пловдив. Музикалните и художествените фестивали привличат все по-голяма тълпа, докато реновирането в творческия квартал Капана и Цар Симеон Гардънс даде на града ново самочувствие. Крастопът между България и Гърция или Турция, градът се е превърнал в дестинация от само себе си – и такава, която трябва да бъде на всеки маршрут през централна България.

Римски Амфитеатър

Туристически обиколки в Пловдив можете да видите великолепният пловдивски амфитеатър от II век, построен по време на управлението на император Траян, е открит по време на голямо свлачище през 1972 г. Някога е имал около 7000 зрители. По- обширна обиколка амфитеатърът можете получите с Culture Tours. Сега до голяма степен реставрирано, това е едно от най-вълшебните места в България, като отново е домакин на мащабни специални събития и концерти. Посетителите могат да се възхищават на амфитеатъра безплатно от няколко огледа по протежение на ул. „Хемус“ или да заплащат вход.

Балабанова къща

Сред туристически обиколки в Пловдив можете да отриете едно от най-красивите пловдивски възрожденски имения, Балабановата къща е приятен начин да изпитате носталгия по стария град, както и съвременното изкуство. Къщата е била вярно реконструирана в стил 19-ти век през 70-те години. Долният етаж има впечатляваща колекция от картини на местни художници, докато горните стаи са украсени с антики и сложно издълбани тавани.

Туристически обиколки в Пловдив