Строителните отпадъци

Как правилно да изхвърлите строителните отпадъци

За съжаление, не можете да изхвърляте строителните отпадъци по същия начин като обикновения боклук. Не може да ги хвърлите в торбичка и да изчакате града да ги вземе.  Строителните и разрушаващи отпадъци трябва да се обработват и отстраняват внимателно поради замърсителите, които съдържат. Това със сигурност може да ви отнеме повече време, но ще избегнете замърсяването на околната среда и ще ви спести пари от такси за неспазване.

Преди да разгледаме правилните методи за обезвреждане на строителните отпадъци, нека да дефинираме и идентифицираме типове отпадъци:

Отломките за строителство и разрушаване са опасните материали, които са останали от проекти за строителство, разрушаване, реконструкция и ремонт. Най-често срещаните видове отпадъци са: бетон, тухли, дърво, мазилка, гипсокартон, метал, водопровод, изолация (не-азбест), покривен материал, стъкло, окабеляване, скала и почва.

Важно е да се отбележи, че традиционните практики за изхвърляне, са приложими само за неопасни отпадъци. За строителните отпадъци, които се считат за опасни като азбест, олово и силициев диоксид, вашият екип ще трябва да спазва съвсем различен набор от правила за унищожаване.

Има две класификации на строителни и разрушаващи отломки: чисти и мръсни. „Чисти“ отпадъци се отнасят до материали, които не са замърсени и са отделени от различни материали. Например, кошче за дърво може да се счита за „чисто“, ако няма смесени тухли, бетон или други материали в него.

„ Мръсни “ отломки се отнасят до смес от различни видове строителни отломки. Независимо дали става въпрос за смес от тухли и дърво или смес от няколко вида материали, целият товар ще бъде класифициран като „мръсен“.

Освен чистите и мръсни класификации на строителните отпадъци, има четири основни типа изхвърляне на НИРД: намаляване, повторна употреба, рециклиране и изхвърляне.

Намаляване

Този метод за справяне със строителните отпадъци, не е начин за изхвърляне, а по-скоро метод за предотвратяване на необходимостта от изхвърляне на строителни материали. Въпреки че е по-лесно да се оцени броят на материалите, необходими за строителен проект, е много по-трудно да се определи какъв вид отломки ще останат, след като завършите проект за събаряне. За да намалите количеството отломки, които вашият проект произвежда, помислете за деконструкция, а не за събаряне.

Повторна употреба

Въпреки че повторната употреба на материали със сигурност се случва в строителната индустрия, обикновено това е в по-малък мащаб. Има стотици начини за повторно използване на строителните отпадъци. И дори ако материалите не се използват повторно във вашите проекти, някой друг може да ги използва повторно.

Рециклиране

Важно е да се отбележи, че почти всички неопасни строителни и разрушаващи отпадъци могат да бъдат рециклирани, включително бетон, асфалт, дърво, алуминий, гофриран картон и метали.

Изхвърляне

Изхвърлянето на строителните отпадъци, трябва да бъде вашето последно решение.

Ако искате да изхвърлите опасни материали на депото, помислете отново. Асбестовите, оловните и силициевите материали трябва да бъдат възстановени и правилно изхвърлени. Те не могат да отидат направо към депото с останалите материали.

Строителните отпадъци