Синтетично моторно масло и защо ви е необходимо

Накарайте двигателя си да работи

Това е един от най-често срещаните елементи за поддръжка на вашия автомобил, а също така е и един от най-важните.  Когато се сменя на правилни интервали, правилното масло може да ви помогне да поддържате двигателя си работещ. Също да спомогне да запазите част от вашите авточасти.  Ето какво трябва да знаете за вашето синтетично моторно масло и кои масла препоръчваме.

Какво е синтетично масло?

Както може да подсказва името, синтетично моторно масло се отнася до моторно масло, произведено от изкуствени съединения. Това, което може да ви изненада е, че все още се добива от суров нефт. В сравнение с конвенционалния си аналог, синтетичното масло има много по-малко примеси. По-малко податливо е на разпад и може да понася по-високи температури. В крайна сметка можете да очаквате да получите много по-голям пробег със синтетичното масло.

Много водещи петролни марки предлагат синтетични моторни масла, включително Castrol, Total, Genuine, Valvoline и други. Това е добра новина, ако вече използвате и сте се доверили на някоя от тези марки.

Някои автомобилни производители като BMW, Honda и Toyota дори имат собствени моторни масла, включително синтетични.

И така, каква е разликата между всички тези синтетични масла? Мнозина показват, превъзходна защита и ефективност на двигателя. Трябва да знаете, че тези свойства, всъщност се получават от добавките на производителя, а не от самото моторно масло.

Синтетично моторно масло – колко често трябва да го сменяте?

Най-голямото предимство на синтетичното масло е неговата дълготрайност, тъй като се разгражда по-бавно от конвенционалното масло. Синтетичните масла могат да издържат от 15 000 до изминатите 30 000 км, но препоръчваме да проверите маслото си, за да сте сигурни на пътя. Можете да направите това ръчно с помощта на джойстика или чрез системата за наблюдение на маслото на вашия автомобил.

Ако планирате да вдигнете капака и да проверите маслото си, ето какво трябва да знаете. Новото моторно масло изглежда светло кехлибарено и става по-тъмно с употребата му. Обърнете внимание и карайте автомобила си с препоръчителния интервал за смяна на маслото.

Едно от най-добрите синтетични масла на бюджет

Total Motor Oil

Наскоро те станаха основен спонсор на състезателните серии на Международната асоциация за моторни спортове. Всеки, който следва моторни спортове извън САЩ, ще бъде значително по-запознат с Total.

Общото моторно масло е много често срещано в Европа, но марката прави големи крачки и към САЩ.

Вярно е, че синтетичните смеси и пълната синтетика струват повече от конвенционалното базово моторно масло, но ползите надвишават увеличението на разходите.

Ако вашият портфейл може да се справи с малко по-малко пари, ви препоръчваме да изберете пълно синтетично или смесено синтетично двигателно масло.

Синтетично моторно масло и защо ви е необходимо