Секционни гаражни врати

Видове гаражни врати. Секционни гаражни врати

Този вид е доста популярен. Те могат да се прилагат за всички видове отвори за гаражи.

Те се състоят от хоризонтални панели, свързани помежду си с панти. При отваряне панелите се придвижват вертикално нагоре и след това хоризонтално по тавана. Това Ви спестява от отваряне на портата навън (снежните блокажи не стават пречка) и спестява свободно пространство пред гаража, особено ако имате ограничено пространство.

Това е най-често срещаният тип надземни гаражни врати.

Тук платното, което затваря отвора, се състои от специални секции. Когато се издигат, те се свързват и по този начин достигат тавана. Сред предимствата на тези дизайни могат да се разграничат дълъг експлоатационен живот, компактност (не изискват допълнително пространство), приятен външен вид.

Но те са най-скъпите в своята група и не са много устойчиви при взлом.

При секционните гаражни врати уплътнението е добре направено и те с право се считат за топли и това е важен факт.

Също така искаме да Ви изброим техните предимства:

Те са:

  • Те биват на практика почти всякакъв размер;
  • добре изолирани;
  • безшумно и лесно се отварят и затварят;
  • имат голямо разнообразие от дизайни;
  • имат висока сигурност.

Обобщавайки всичко по-горе, можем да заключим, че всеки тип гаражна врата има определени предимства и недостатъци. С тази информация е по-лесно да вземете решение за избора на гаражна врата, подходяща за Вашите нужди и финансови възможности.

Следните изводи се предлагат като основен извод:

1. Висококачествените секционни гаражни врати не са непременно скъпи – местните производители предлагат продукти с отлично качество от вносни части и на достъпни цени.

2. Ключова роля в избора трябва да се даде на основните характеристики на гаражните врати – те трябва да са безопасни, надеждни и да имат гаранция от производителя.

По-горе са изброени основните видове гаражни врати, както и техните характеристики, но най-важното, не забравяйте, те се купуват за повече от един сезон! Пригответе се за селекцията с цялата сериозност!

Секционни гаражни врати