Сватбени покани: дреболия ли или е важен атрибут?

Защо има нужда от сватбени покани?

Подготовката за сватба е отнемащ време процес и един от неизменните етапи са сватбените поканите за тържество.

Младоженецът, булката, техните много приятели и роднини събирят, за да направят празненството перфектно, не е чудно, че в разгара на подготовката можете да забравите да поканите някого. Или гостите могат да объркат времето, мястото или дори датата на сватбата. В тези случаи, за да се избегнат недоразумения, на помощ идват именно сватбените покани.

По-добре е да се справите с идеята, оформлението и изпращането им предварително, особено ако празникът Ви е насрочен за лятото, когато мнозина са склонни да прекарат ваканциите си далеч от порядъка на скучен град.

Често поканите за тържеството се изпращат 1-1,5 месеца преди събитието, в края на сватбената покана е желателно да се направи постскрипт, в който да помолите поканените да Ви дадат отговор. Това е необходимо, за да сте сигурни, че гостите не са променили плановете си и че няма да забравят за Вашето важно събитие. 

Изпращат се покани за сватба по една на семейство, дори ако децата не са посочени, това не означава, че ще бъдат нежелани гости. По-добре е на роднините и приятелите да се дават покани лично, а на останалите да се изпращат по пощата.

Можете да закупите всичко, каквото Ви е необходимо в книжарници и офис консумативи, ако пък желаете, можете да използвате услугите на дизайнер. Има много специализирани магазини, където сватбените покани заемат цели щандове, със сигурност ще има нещо специално, което ще Ви хареса или можете да почерпите някакви идеи.

Разбира се, Вашият собствен дизайн е печеливша опция, такава покана ще бъде оригинална и уникална. Можете да я поръчате във фирми, специализирани в рекламни и сувенирни продукти. Ръчно изработените сувенири ще струват много повече, но вашите гости със сигурност ще оценят вашето творчество. Между другото, по-добре е да купите 15-20 покани повече от планираното, защото никога не знаете какви изненади ще донесе животът.

Видове сватбени покани

Струва си да се отбележи, че в повечето сватбени покани текстът вече е отпечатан, просто трябва да въведете името, датата и други подробности. Вие обаче можете да решите да направите Ваша индивидуална поръчка, можете да направите лично Ваш текст, без стандартни фрази и дори да направите от сватбената Ви покана, истински шедьовър. Индивидуалността на текста е израз стил, на уважение и отношение към гостите Ви.

Сватбени покани: дреболия ли или е важен атрибут?