Ремонт на автомобил, повреден от паднала градушка

Какво е полезно да знаете за ремонта на автомобил, повреден от паднала градушка

Падналата градушка може да нанесе щети върху визията на Вашия автомобил. Ако желаете да възстановите външния й вид, следва да направите необходимия ремонт, под формата на боядисване на автомобила.

След като нанесете грунда, следва друго действие по възстановяването, трябва да боядисате колата. По-добре е предварително да изберете цвета с клапата на газовия резервоар на компютърен спектрометър. Това е особено важно, ако трябва да боядисате колата с прехода към съседните части. Този метод на възстановяване на каросерията е сложен, но ефективен.

Градушката нанася щети в по-голяма степен на хоризонталните повърхности на автомобила, тъй като те абсорбират цялата енергия от падането. Падналите ледени топчета могат да оставят само драскотини отстрани на колата. Но така или иначе, често целият автомобил или по-голямата част от него трябва да бъде боядисана.

Не се наемайте да започвате боядисването на цялата кола без да сте подготвени, без да имате на разположение специално помещение за това. Да, можете да вземете назаем компресор и пистолет за пръскане, но в  обикновен гараж, който е винаги прашен, резултатът от боядисването е малко вероятно да бъде положителен. Няма да останете доволни от това как сте се справили в пригодени за дейността условия. В резултат на това ще трябва да се обърнете към професионален специалист в сервиз на автомобили. Така че може би е по-добре да го направите веднага ?!

Сега да видим какъв е вторият метод за справяне с последиците от падналата градушка върху Вашия автомобил.

Метод втори: Този метод е в изправянето на ламарината без нужда от боядисване на автомобила.

Съвременната технология на изправяне без боядисване позволява използването на лепило с горещо разтопяване, стандартни адаптери за градушка и мини повдигач за отстраняване на вдлъбнатини след градушка върху метални повърхности. Това е дълъг и старателен процес. Този метод обаче спестява значително пари. Направете сами избора си, Вие можете да ремонтирате Вашия автомобил след градушка, ако имате търпение и желание да се научите как да работите с метал. В противен случай е по-добре да поверите такава работа на специалистите в автомобилния сервиз.

Ремонт на автомобил, повреден от паднала градушка