Размерът на постелката за йога

Какво е важно за стелките за йога

За фитнес и йога изберете удобно облекло, изработено от естествени материали – памук или лен. Изключение прави силовата йога, където ще се потите много. В този случай заложете на високотехнологични материали с водоотблъскваща функция.

Размерът на постелката за йога

Размерът на постелката за йога. В ширина, килимите са 60 см и 80 см. Най-популярният размер е 60 см, той е предназначен за човек със средно телосложение. Дължината на килимите е от 170 см до 220 см. На първоначално ниво е подходящ килим + 5-10 см за вашата собствена височина и ако седнете на канапа и направите по-дълбоко разтягане, изберете килим + 20 см за растеж

Сцеплението

Най-важният критерий. Колкото по-добро е сцеплението на стелката за йога с пода, толкова по-безопасно ще бъде. На нашия уебсайт можете да видите нивото на хлъзгавост на йога стелката по 5-степенна скала, но най-добре е да прочетете отзивите за продукта, тъй като никоя преценка не може да замени опита от използването. Също така е важно самият практикуващ да не се подхлъзва, когато изпълнява асани. Тук материалът играе ключова роля. Ако правите мека, медитативна йога, всеки килим, направен от какъвто и да е материал, ще се справи. Но ако йога е динамична, тогава PVC веднага ще изчезне, дланите и краката ще се изпотят много и ще се плъзгат по такъв материал.

Дебелина на стелката за йога

Колкото по-дебел е килимът, толкова по-мек е и обикновено е по-топъл. На такива постелки е добре да се изпълняват асани на гърба или лактите, където мекотата на повърхността е много важна. Дебелите килими обаче са неудобни за носене и често тежки.

Сцеплението е изключително важно.

Сцеплението със стелката за йога помага на начинаещи и практикуващи йоги. На подложката има линии, които ще помогнат не само да проследяват напредъка, но и правилно да изпълняват асаните, без да падат в различни посоки, служейки като ориентир за по-правилна и равномерна позиция.

За да се свържете с нас: +(359)886 759 809. Ние сме Йога Хаус.

От какво са направени нашите йога стелки?

Йога стелката е задължителна за всеки човек, който практикува йога. Освен това това е важно както за хората, които тренират във фитнес клубове, така и за тези, които го правят у дома. В момента има голям избор от стелки за йога и това се отнася не само за дизайна, но и за материалите.

Помислете за няколко варианта за модерни покрития. Всеки от тях има свои предимства и недостатъци, които трябва да се вземат предвид при избора. Тази статия се основава на нашите 15+ години йога практика и тестване на стотици различни йога постелки. Освен това до голяма степен разчитаме на мнението на уважавани йога инструктори, с които активно си сътрудничим от много години.

Трябва да се отбележи, че стелката за йога трябва да има редица качества, поради които можете да постигнете максимално удобство и комфорт при изпълнение на асани. Например селката за йога не трябва да е хлъзгава и това се отнася както за страната, която лежи на пода, така и за тази, която е в контакт с тялото, да бъде достатъчно еластична, мека, но достатъчно плътна, за да не се усеща твърдата повърхност на пода и т.н. и т.н.

Съществуват различни размери килими, но в повечето случаи се използва определен стандарт: около 180 см дължина и 60 см ширина. В този случай дебелината може да се различава и да бъде в диапазона от 1,5 до 6 мм. По-дебелите модели няма да позволят балансиране на асани поради намалена стабилност.

Размерът на постелката за йога