Продукти за брада

Продукти за брада

Модата с брадатите мъже се задържа вече няколко години и грижата за брадатия външен вид, става ежедневие при мъжете. Пазарът изобилства от продукти, кога нужни, кога не чак толкова.

Как да се ориентираме и какво трябва да включва комплекта за основна грижа за брада и коса?

Ако държим на брадата си, то значи държим и на косата си. Много мъже използват един и същи измиващ продукт за коса и за брада. Това работи до някъде, но брадата има свой собствен живот и нужда от специфична грижа.

Заложете на отделен продукт за измиване на брада. Шампоанът за брада дава всичко необходимо за специфичните нужди на косъма. За да е свежа, подхранена и лесна за стилизиране, брадата е нужно да бъде почиствана всеки ден със специален продукт. Така че продукт номер 1 на етажерката в банята, следва да бъде шампоан за брада.

Стилизант под формата на масло, крем или вакса за брада и мустаци.

В зависимост от типа на косъма и брадата, може да изберете и Вашия стилизант. Ваксата е по-мазна и твърда като консистенция. Подходяща е за непокорни бради, имащи нужда от по-силна фиксация. Крема и маслото за брада са по-леки продукти, подходящи за по-редки бради нуждаещи се от лека до средна фиксация.

Хубавото на продуктите за брада е, че те са много икономични. Едно флаконче, може да бъде достатъчно за 2-3 месеца при ежедевно ползване. Необходими са едва няколко капки за да постгнете завършена визия.

Грижата за коса също е съществена част от рутината на мъжа. Измиване с подходящ шампоан за мъжка коса (а не този на жената), стилизиране с подходящ продукт. Много мъже използват все още гел за коса, което е се счита от специалисти за морално остарял продукт. Той прави косата на клечки и оставя прическата циментирана. Модерните прически вече имат различна форма вече и продуктите за коса, следва да бъдат еластични и с формули грижещи се за косата.

За стилизиране на косата продуктите са няколко вида – вакса, помада, брилянтин, масло. Подберете правилно продукта според типа на Вашата коса. Ако тя е мазна, то маслото определено не е Вашият продукт. Ако не сте сигурен, консултирайте се със специалисти – фризьор или консултант в магазина, те са дам за да Ви помогнат.

Продукти за брада