Отпушване на канали

Повече за Отпушване на канали

При голямо запушване, в дълбините на тръбопровода, ефикасно отпушване може да се достигне само с водопроводен кабел. Локалното запушване в тоалетния сифон или тежко запушване в тръбата може да се елиминира с помощта на бутало, мастни образувания могат да бъдат отстранени чрез измиване с гореща вода. Всяко задръстване, което запушва канализацията, се нуждае от собствен подход. Разграничават се следните методи за решаване на проблема:

  • механичен
  • топло-механичен
  • химически

Горещата вода – едно резултатно решение на проблема със запушения канал

Това не е най-добрият начин за бързо почистване на запушена канализация, но най-лесният. Добър резултат ще бъде показан чрез промиване на системата с гореща вода, ако запушването се е образувало от мазни или сапунени частици, които се утаяват по стените и се втвърдяват. Десет до петнадесет минути въздействие на висока температура ще свършат работа – запушването постепенно ще се разтвори и ще се отмие в колектора. Всъщност, как да почистите канализационните тръби от запушване, предложеният метод има следните предимства:

  • еднакво ефективен за хоризонтални и вертикални участъци
  • елиминира дори премахнатите разтворими образувания
  • не изисква никакви усилия от Ваша страна: просто отворете крана.
Как да почистите качествено тръбите с водопроводен кабел

Най-ефективният домакински инструмент за самостоятелно отстраняване на блокажи в канализационната система е водопроводният кабел. За да работите с това устройство, ще Ви трябват добри гумени ръкавици и помощник, който ще гарантира, че при преместването му в канализационната тръба кабелът остава равен, без да прави изкривявания. Преди да започнете, трябва да имате под ръка няколко вестника, където да поставите мръсен инструмент и подходящ накрайник, за да премахнете запушването. За да знаете как бързо да почистите канализацията, трябва да предположите вида на запушването, въз основа на навиците за използване на канализационната система от домакинствата. Например, голям чужд предмет (парцал, гъба) или коса, ще трябва да се извади с помощта на накрайник под формата на спирала, а сапуните и мазни запушвания трябва да бъдат отстранени с четка и да се измият с гореща вода едновременно.

Още за отпушване на канали

Отпушване на канали