Наклон на бягащите пътеки

Бягане с Наклон на бягащите пътеки

Диапазонът на наклона на колана е различен за моделите с бягаща пътека. Най-простите и най-евтините може изобщо да нямат наклон. Няма го и при компактните, прости механични бягащи пътеки.

По-фина настройка на ъгъла на наклона за електрическите модели и накланянето им може да се превключва в движение. Скъпите бягащи пътеки за бягане имат най-широк набор от настройки.

Наклон на бягащите пътеки. Бягането надолу може да бъде важна част от Вашата подготовка. Биомеханиката на движението нагоре ангажира различни мускули, с особен акцент върху гърба и предната част на бедрата и прасците. А бягането надолу, всъщност, Ви доближава до отработване на движения за перфектна техника на бягане.

Понякога в предварително зададените работещи програми усилието се увеличава именно чрез увеличаване на наклона, а не чрез увеличаване на скоростта.

Омекотяване или амортисьорна функция на бягащата пътека

Бягащата пътека е по-малко травматична от асфалта, благодарение на вградените амортисьори за поглъщане на удари. Товарът се омекотява и става подобен на бягане по земя.

За тази омекотяваща функция на бягащата пътека отговаря трайната и гладка многослойна плоча под бягащата пътека. Това е бягаща пътека, отговаряща на движението, към която са прикрепени амортисьорите, а последните са прикрепени към рамката на бягащата пътека около колана. Има вградени силиконови, гумени, пружинни или въздушни компенсатори с различна степен на твърдост. Тази сложна система също така намалява натоварването на ставите на краката при тичане.

Препоръчителната дебелина, която влияе на комфорта при дълги бягания, е 1,5-2 см за тренировки за бягане; 2-2,5 см – както за ходене, така и за бягане.

При твърда амортизация кракът „излита“, както трябва да бъде с правилната техника на бягане, той също така дава динамика и икономичност на бягане. За ходене по бягащата пътека е по-подходяща пружинната система.

Не пренебрегвайте параметъра на еластичността на пистата, когато я избирате, ако тя ще се използва от възрастни хора, бегачи със слаби връзки или такива, които се възстановяват от травми и наранявания – за тях е особено важна профилактиката на наранявания на ставите и връзките на краката.

Наклон на бягащите пътеки