Мъжки пръстени: Какво да знаем?

Научете повече за начините за носене на мъжки пръстени

Носенето на мъжки пръстени може да бъде объркваща тема. Има много малко имплицитна информация за етикета на пръстените. Има някои традиционни правила, когато става въпрос за носене на мъжки пръстени. Това не са правила, поставени в камък, защото носенето на пръстени, където и когато и да е, е личен избор.

Мъжките бижута често се ограничават до часовник или обикновена сватбена халка. Въпреки че има много ръководства за стил на разположение по отношение на часовниците, същото не може да се каже за пръстените. Когато говорим за мъжки етикет при обаждане, могат да се следват някои традиционни правила. Въпреки това, не се колебайте да промените тези правила в зависимост от вашия личен избор и стил.

Без повече приказки, позволете ни да бъдем вашата пътеводна светлина по пътя на стила на мъжките пръстени.

Как да носите мъжки пръстен?

Носенето на пръстени отвъд сватбена халка отразява вашия личен стил, като изявявате. Има всякакви въпроси относно това какъв пръстен трябва да носят мъжете или дали е добре мъже да носят пръстени. Не се притеснявайте, ние ще отговорим на такива въпроси и много други в това ръководство за стил на мъжки пръстен за вас.

 На коя ръка да нося пръстен? Дясна или лява ръка или дори и двете?

Като начало, нека поговорим дали да носите пръстен на лявата или на дясната ръка. Няма твърди и бързи правила за носенето на пръстен в определена ръка, с изключение на сватбения пръстен. Това също варира от култура до култура. Докато някои традиции налагат мъжът да носи пръстена на лявата ръка, други настояват вместо това на дясната ръка.

Тъй като дясната ръка се счита за по-активна и доминираща, тя привлича много внимание поради жестовете с ръце. Ако искате да направите изявление, като станете център на привличане в разговор, дясната ръка е идеалният избор за вас.

От друга страна, т.е. вляво, тя се символизира като умствена ръка, която представлява вашия характер и вяра. Това са доста общи понятия и не трябва да влизат във вашия стил. Всъщност, ако ви предстои нещо вълнуващо, защо не носите пръстени на двете си ръце, за да издигнете незабавно стила си?

Решете размера на мъжкия пръстен и дали ви пасва

Най-важното при избора на пръстен е да запазите пропорцията на пръстените спрямо ръцете си. С прости думи, тънките или по-малки ръце се нуждаят от компактни или малки пръстени, докато големите пръстени изглеждат добре на по-големи ръце.

Как трябва да стои един мъжки пръстен?

Идеалният пръстен трябва да се плъзга по кокалчето с леко триене и да се прилепва удобно, без да засяга кръвообращението. Не трябва да е нито изгубено, нито прекалено стегнато и трябва да изглежда перфектно на пръста или палеца ви.

Мъжки пръстени: Какво да знаем?