Лазерна епилация – какво е това? – Част 2

Александритният лазер работи на дължина на вълната до 750 нанометра, този тип лазер замени рубиновия лазер. Руби беше първото устройство, въведено в света през 1960 г., но сега малко хора го използват, това е миналия век. Александритният лазер може да бъде от два вида: контактен и безконтактен. Този лазер е нежелателно да се използва и през лятото, след дъбене, за да се избегнат изгаряния.

Най-новото и най-съвременно поколение лазери е неодимов лазер. Дължината на вълната му е 1064 нанометра. Това ви позволява да премахнете малки съдове, както и съдове, които захранват самите луковици, премахване на тъмна и светла коса. Лазерът е безконтактен, не влиза в контакт с кожата. Процедурата на този тип лазер почти не причинява болка.

Всеки тип обезкосмяване се различава по една или друга характеристика. Всеки лазер има своите предимства и недостатъци. Според мен премахването на космите е най-добре поверено на неодимов лазер. Характеризира се с висока ефективност и минимална болезненост, както и липсата на контакт с кожата, а оттам и рискът да хванете някаква инфекция. При този тип лазер се получават много добри резултати при работа не само с тъмна, но и с червена, светла, сива и дори пухкава коса. Друг важен плюс на неодимовия лазер е възможността да правите лазерно обезкосмяване през лятото и върху тъмна кожа.

2. Защо космите не растат след лазерно обезкосмяване?

Как да направите лазерно обезкосмяване: лъчът, действайки върху космената крушка, я загрява до определена температура и крушката се унищожава, а съдът, който захранва крушката, се запечатва. След процедурата тялото избутва крушката, дупката се затваря, косата не расте. Но косата не може да бъде премахната завинаги, не можете да се доверите на клиники, които казват, че е „завинаги“. От физиологична гледна точка косата расте винаги и навсякъде, но ще има по-малко. Ако сте нараснали до този 100%, след курс на лазерна епилация и няколко години поддръжка 5% ще нараснат. Косата ще расте бавно и самите те ще бъдат тънки и почти невидими: те могат да се обръснат и да забравят за съществуването си за един месец.

Лазерна епилация – какво е това? – Част 2