Как сами да направите красива украса за сватбата – I

Прочетете повече за красива украса за сватбата

Част 1

Ако сте избрали този икономичен вариант и сте решили сами да направите декорацията за този така тържествен ден, не забравяйте, че тук човек не може да се справи сам.

Стъпка 1

На първо място за красива украса за сватбата ви, трябва да откриете няколко надеждни асистенти, които ще пазаруват с Вас. Те ще лепят, извайват, шият и рисуват всичко, което кажете. След това направете заедно план за действие. Отидете в ресторанта, където ще се проведе тържеството, скицирайте оформлението на залата и маркирайте масите. Всички гости и онези декорации, които искате да видите във всички подробности. Ако ви е трудно да си представите в ума си как да украсите залата за сватба, снимки в интернет и сватбени списания ще ви помогнат да направите своя избор.

Стъпка 2

Когато сте избрали украсата, е време да закупите материали. По принцип използваните материали за това са същите, както при декорирането на коли за сватба. Затова решавайки сами да направите украса на колите и банкетната зала, Вие спестявате значително. И така, хайде да разгледаме основните видове украса, които можете да направите със собствените си ръце.

Стъпка 3

Гирлянди. Ефектна и не скъпа декорация. Можете да вземете абсолютно всеки материал: плат, залепен за картон, цветна хартия, изкуствени и естествени цветя, дантели и дори сладки, ако те не застрашават тоалети на гостите. Гирляндите могат да висят хоризонтално на стена или да висят вертикално от таван. За да направите най-простата, но ефектна гирлянда, просто изрежете кръгове от цветна, плътна хартия, поставете ги на конец и фиксирайте тяхното местоположение с лепило. Ако окачите няколко от тези нишки на прага, появата на булката и младоженеца ще бъде особено тържествена. Можете също така да направите насипни гирлянди от дебела хартия или картон, да използвате цветни знамена или панделки.

Стъпка 4

Цветя. Не се среща сватба без свежи цветя. Ако искате сами да създадете флорална аранжировка, не бъдете твърде мързеливи, за да се консултирате с цветар. Не всички желания на булката ще бъдат подходящи на сватбата. Например хората, които знаят как да украсят зала за сватба, ще ви кажат, че за гирлянди и тавана са подходящи само тесни пъпки, които няма да покрият цветен прашец на гости и младоженци. Поставянето на цветя на чинии за сервиране също е лоша идея, тъй като пъпките могат да бъдат третирани с химикали, които удължават живота на цветята, но заплашват храносмилането на гостите. Важно е също да изберете правилните цветя, така че да са в една и съща цветова гама с цялостния декор, роклята на булката и бутониерът на младоженеца. Между другото, останалите цветя от дизайна на залата могат да бъдат използвани по-късно, когато създавате букета на булката със собствените си ръце.


Към част 2

Как сами да направите красива украса за сватбата – I