Запушен канал на баня

Как да почистим запушения канал на баня

Как да почистите канала в банята на пръв поглед е просто нещо, но запушена канализация и неприятна миризма могат да се превърнат в постоянно явление, което ще направи посещението в банята нелюбимо занимание. Често има малки трудности с водния поток, който трябва да се отстрани незабавно и да не се чака влошаване. Ще говорим за причините за запушванията, за методите за самото почистване на тръбите, използвайки импровизирани материали.

Средства за отпушване на канал на баня

Трябва да се помни, че може да има много причини за запушване, така че за всяка можете да изберете свой собствен метод на почистване. Ще Ви разкажем как, с какви средства, у дома, можете да отстраните проблема. Но си струва да запомните, че трябва да знаете решението на проблема предварително, този подход ще ускори процеса и няма да бързате да търсите информация. Винаги пазете средство за блокиране в банята.

Възможно е да се появи запушване на местата на свързване на тръбите, както и в извитата част на сифона. Тези места са изложени на риск и трябва да се проверяват периодично. И когато почиствате тръбите,  бъдете внимателни, тъй като тръбата може много лесно да се повреди. И това не винаги е очевидно, но такъв проблем след това може да се развие в теч на тръбата.

Обикновено проблеми с канализацията и отводняването във вана възникват поради неправилна употреба. Много често дълго време в канала се стичат коса, дребни частички от дрехите, дребен домакински боклук, които влизат в канализацията, а също от домашните ни любимци, както и вълна и големи частици от мръсотия и прах.

Има няколко начина за справяне с проблема: използване на бутало, домакински почистващи препарати, почистване на смесителя (това се препоръчва да го поверите на специалист) или почистване на тръбата с кабел, ако блокирането е дълбоко в тръбата.

Ако не сте сигурни какво можете да направите и старателно да почистите тръбата сами, по-добре е да се свържете с майстор, който ще Ви покаже как да почистите правилно сифона или да премахнете проблема със запушването в банята. Много хора се сблъскват с проблема със запушването в банята, когато това вече се е случило, забравяйки за профилактиката, което е много важно, защото смяната на тръбите всяка година е скъпо и нецелесъобразно действие.

Източник: Евроканал

Запушен канал на баня