Какво представляват link building връзките?

Какво е link building?

Защо ни е нужно изграждането на връзки (link building)?

Съдържание, което не се вижда в Google, все едно не е съществувало, независимо колко подходяща информация има в тази статия. Поради тази причина, когато пишем съдържание за блога, ще трябва да следваме SEO стратегия, за да се опитаме да го поставим над органичната конкуренция и по този начин да можем да привлечем повече посещения.

Това е техника, наречена link building, която е част от SEO извън страницата, с която можете да увеличите авторитета си и да позиционирате по-добре съдържанието си в Google. Което означава повече посещения и повече потенциални клиенти за вашия бизнес.

Какво представляват връзките?

Техниката се състои от поредица от действия, насочени към това нашият уебсайт да бъде свързан от други.

Следователно целта на изграждането на връзки е да се подобри SEO позиционирането на уебсайт чрез изграждане на външни връзки, наричани още обратни връзки. Тези връзки ще показват на Google, че свързаното съдържание е качествено, защото този уебсайт го препоръчва. Така Google увеличава своя авторитет.

Разбира се, не всички връзки са добри. Има редица изисквания и условия, които трябва да знаете, за да изпълните ефективно стратегията си за изграждане на връзки.

Link building тактики

  • Обратни връзки

Всичко, което трябва да направите, е да се свържете със сайтовете, които ви интересуват, за да напишете статия за гост, да създадете връзка с този блогър и да започнете съвместно сътрудничество.

  • Обмен на връзки

Ако страницата, с която се свързвате, и вашият блог споделят свързани теми, можете да постигнете споразумение за обмен на връзки. Стига да се прави естествено, в рамките на статия и да се оставя време между публикуването на всяка връзка, ако го правите по едно и също време и много често, можете да бъдете санкционирани, защото Google ще го види като нещо неестествено. .

  • Спонсорирани връзки

Можете да използвате инструменти (като Coobis или Publisuites), които ви улесняват при намирането на сайтове за закупуване на връзки чрез спонсорирани публикации.

На тези платформи ще можете да се свържете с редактори на блогове на теми, които ви интересуват, и да им дадете насоките в брифинг, така че те да напишат съдържание по конкретна тема и да поставят конкретна връзка към вашия сайт.

  • Неработещи връзки

Друго ефективно действие за изграждане на връзки е намирането на повредени връзки от сайтове, които водят към друга страница с подходящо съдържание. Ако тази връзка е повредена, можете да се свържете със собственика на сайта, да го информирате за грешката 404, която има, и да предложите вашата връзка да я замени.

  • Оптимизирайте съдържание, което получава много препратки

Ако намерите съдържание на вашия сайт, което получава значителен брой обратни връзки, анализирайте дали можете да го оптимизирате, за да подобрите неговото SEO, като го разширите с подходяща информация и разпределите ключовата дума по подходящ начин.

Какво представляват link building връзките?