Каква е организацията на екологичните детски летни лагери?

Екологичните детски летни лагери?

Екологичните детски летни лагери по време на ваканциите се организират в селото в къщата на фермера. По правило жителите на селските райони имат големи семейства, докато къщите са големи, предназначени да побират голям брой помощници. За лятото се наемат асистенти – обикновено студенти. В летните екологични лагери няма много деца – само 10 – 15, като правило, всички те са жители на съседни региони. Децата на фермера живеят с децата.

Всеки в детския екологичен лагер има свои отговорности: по-малките деца имат по-малко, възрастните имат повече. В някои екологични летни лагери децата получават малка заплата за помощ на фермера. И те са страшно горди от това!

Еколигичните детски летни лагери са абсолютно безопасни. На всеки 3 деца има един възрастен. Децата винаги се наблюдават.

Ние от Skillception създадохме платформа, на която са предоставени знания и умения за тези, които имат нужда от тях.

Програма за детски екологични лагери

В летните екологични лагери сутрин децата помагат на фермера с домакинството: грижат се за животните, почистват къщата и участват в готвенето. Всеки има свои отговорности, свой собствен фронт на работа. А следобед ги очакват забавления: игри, походи, щафети. Любителите на коне ще могат да яздят пони или да се качат на кон. По-млади момчета – да играят достатъчно с прасенца, телета, зайци, пилета, патета. Заедно с възрастни те правят преходи в гората и се катерят по планините, играят футбол и волейбол, участват в щафетни състезания и други вълнуващи игри.

Ваканцията в село във ферма в Европа също е пълно потапяне в езиковата среда. Страхотна практика на говорим френски или немски език без скучни уроци!

Прясно масло и прясно мляко, здравословен начин на живот и полезна работа, забавни игри и спорт – всичко това очаква вашите деца в детския екологичен лагер. Между другото, ваканцията в селото или във ферма е много популярен начин за организиране на детски ваканции сред европейци и американци.

Програмата на летния детски екологичен лагер е предназначена за деца на възраст от 5 до 11 години. След празниците в селото във фермата, градските деца ще знаят отлично как се правят хляб и масло, откъде идва млякото, как се доят крави и се грижат за коне. И в същото време нивото на владеене на езика ще бъде повишено до владеене на говорим език.

Каква е организацията на екологичните детски летни лагери?