Запушен канал – Какви проблеми могат да възникнат?

Запушен канал – Какви проблеми могат да възникнат? Отпушване на канали с дренажна камера- стъпка по стъпка

  1. Намиране на блокажа

Първата стъпка за отпушване на канализация е да откриете запушването. Въпреки че това може да изглежда очевидно (ако не работи, очевидно има запушване!), действителното идентифициране къде и защо канализацията е запушена може да ви спести време и пари в дългосрочен план. С помощта на най-съвременни дренажни камери може да se идентифицира какво причинява запушването на канализацията, къде се намира в тръбопровода и дали е причинило някаква външна повреда.

  1. Отпушване на канализацията

След като разберем с какво си имаме работа, можем да работим върху това как да го извадим. Използвайки усъвършенстваните дренажни дюзи, водопроводния екип ще издуха водата в канала с много високо налягане и скорост, за да отстрани запушването. След като запушването изчезне, отново се използват дренажни камери, за да се провери за щети, които биха могли да бъдат прикрити от запушването.

  1. Облицовка на канализацията

В зависимост от това какво е причинило запушването, може да има допълнителни щети по тръбопровода. Ако е възникнала повреда, можем да поправим тръбата, като използваме усъвършенстваната технология за повторно облицоване на тръби . Технологията е следната- безшевна обшивка във вътрешните стени на тръбата, която по същество действа като „тръба в тръба“. Технологията за повторно облицоване на тръби позволява да поправяме счупени тръби бързо, на рентабилна цена и с минимално копаене или прекъсване на домове, предприятия или активи.

Какви проблеми могат да възникнат от запушен канал

Както при всеки вид запушване, запушените канали – ако не се лекуват – могат да се превърнат в големи проблеми много бързо.

Натрупване на отломки

Когато дренажът е запушен, това означава, че всичко, което минава през канала, по всякавероятност не може да премине поради запушването. Когато това се случи, канализацията само ще се запуши все повече и повече.

Бавно източване

Когато дренажите се запушат и се появи натрупване, потокът на канализацията се забавя – понякога значително. В допълнение към самото натрупване, останалата вода, която успява да изтече през дренажа, се забавя поради необходимостта да се движите по запушените тръби.

Запушен канал – Какви проблеми могат да възникнат?