Запушена мивка у дома

Методи на почистване на запушена мивка в дома

Разбира се, бутало, водопроводен кабел и химически почистващи препарати могат да дадат резултат, но все пак понякога всички тези методи за почистване са безсилни пред силното запушване. Например, ако тръбата е напълно блокирана от мазнини в областта на гофрираната тръба, тогава тези методи на отпушване няма да работят: мазнината няма да се придържа към стените, а когато премахнете част от нея, друга веднага ще се запуши и проблемът ще бъде нерешен.

За почистване на мастните отлагания подходящ е старият народен метод, който включва използването на смес от сода и топла вода.

Обикновено при мастно запушване водата от мивката излиза бавно, така че преди да пробиете запушалката в мивката в кухнята, трябва да изчакате малко или да я премахнете ръчно. След това е необходимо да изсипете сода в канализацията и след около половин час се залива с вряла вода, която сама по себе си е добър разтворител за мазнините, а в комбинация със сода дава много добър ефект. Но за надеждно и висококачествено почистване ще трябва да повторите тази операция няколко пъти

Ако всички горепосочени методи не помогнат, тогава трябва да вземете сериозно въпроса и да почистите тръбопроводите ръчно, разглобявайки канала.

За да направите това, се нуждаете от следните инструменти:

бутало;

водопроводни кабели;

сода;

вряща вода;

почистващ препарат за канализация.

Сифонът е слабата точка на всяка кухненска мивка. Целта му е да осигури дренаж и образуване на воден капан, което предотвратява навлизането на миризма на канализацията в помещението. Но в същото време с положителни ефекти сифонът също дава отрицателен резултат: той периодично се запушва, защото има силен завой в сифона, събиращ по-голямата част от отпадъците, постъпващи в системата.

Най-често именно в сифона има различни твърди частици, попаднали в мивката. Запушването обикновено се намира в долната част на сифона и представлява проблем за работата на канализационната система. В допълнение, гофрираната тръба също активно събира мазнини в себе си, тъй като нейната оребрена повърхност е добро място за залепване на отломки.

Необходими инструменти и аксесоари за почистване на сифона:

Гаечен ключ;

дълга отвертка;

парцал;

легенче.

Преди да отстраните запушването в кухненската мивка, под сифона трябва да се постави леген, така че водата, да не се разлее на пода. Когато подготовката за отпушване на канала приключи, можете да започнете да работите.

Разглобяването на конвенционален сифон се извършва с гаечен ключ. За целта махнете капака на люка. За да почистите сифона на шишето, трябва да извадите чашата с котлона с ръце и водата веднага ще излезе навън.

Запушена мивка у дома