Естествената кожа за чанти и портфейли

Естествената кожа за чанти и портфейли

7 вида естествена кожа за чанти и портфейли. Ние ще ви помогнем да разберете настоящия свят на разнообразието от естествена кожа – на прост и достъпен език.

Избирайки нова кожена чанта или портфейл, купувачите преди всичко обръщат внимание на външния вид на аксесоара и едва след това оценяват неговата функционалност, практичност, качество на шиене и материали. Кожените дамски чанти и портмонета, които не излизат от мода в продължение на много години, са много търсени. Те са издръжливи и лесно се вписват във всяка визия.

Естествената кожа за чанти и портфейли. Производителите предлагат аксесоари, изработени от различни естествени материали, така че закупуването на кожена чанта не е лесна задача. Какво да изберем – зърнеста кожа, велур с лазерно покритие, “crazy horse” или гладка кожа, можете да решите само като знаете характеристиките на тези видове кожа.

#Зърнеста естествена кожа

Тя е един от най-популярните видове естествена кожа за чанти. Това е специално обработен материал с интересна лицева структура от неправилни клетки (приличат на естествени гънки). Продуктите, изработени от този вид естествена кожа, имат матово покритие.

Основните характеристики са мекота, здравина, еластичност, издръжливост. Лесно се поддава на боядисване при производството на различни продукти, има богат устойчив нюанс и е представен в широка гама от цветове – повече от 60 опции.

#Пресована и полирана кожа.

Полирана естествена кожа – доста жилава и твърда на допир, без гънки, тя е гладка и е с лек блясък. Този материал е чудесен за чанти: той лесно поддържа формата на продукта. Куфарчета, бизнес и големи чанти в пълен размер са изработени от полирана кожа. Това прави аксесоарите скъпи и издръжливи. Специфичната обработка предпазва материала от механични повреди и го прави водоотблъскващ.

#Crasy horse кожа

Това е един от относително новите видове кожа за чанти. В процеса на експлоатация “crazy horse” придобива винтидж вид: проявява се ефектът на стареене. Естественият материал, макар и наричан „crazy horse“, е направен от кожи на говеда.

“Crazy horse” има способността да променя цвета и да изсветлява на места, където се образуват прегъвания или напрежение. Драскотини и други следи от повреда лесно се появяват върху кожата (която, между другото, може лесно да бъде премахната с гума или влажна гъба), но това само допринася за нейния „старомоден“ чар.

Естествената кожа за чанти и портфейли