Дизайнерски решения – дизайнерски радиатори

Поради разнообразието от форми и дизайнерски решения източниците на отопление отдавна са станали част от интериора. Те са в състояние да подчертаят стила и изтънчеността на всяка стая. Днес магазините за отоплителни уреди предлагат огромен брой дизайнерски радиатори, изработени от различни материали. И по красота не отстъпват на художествените произведения на изкуството, които могат да създадат благоприятен микроклимат в стаята.

Дизайнерски решения – дизайнерски радиатори

Декоративните батерии могат да бъдат монтирани на стена, вертикални и хоризонтални, във формата на спирала, сглобени под формата на красиви рамки от профил, имитиращи дърво или панел на стена. Те също могат да бъдат направени в модерни или ретро стилове. Някои производители създават интересни модели отоплителни устройства за сушилни, закачалки за дрехи, стойки за цветя и декоративни статуи.

Обадете ни се, за да Ви разкажем повече. Ние сме фирма Тотал Терм ООД, обадете се на +359 2 971 7007. София п.к.1505, кв. Редута, ул. „Атанас Узунов“ 59 (близо до зала „Фестивална“)

Като правило опциите от чугун са оформени антично. Масивната конструкция с два или три канала, която е монтирана на стената, изглежда много интересна. Самият чугун е почернен и покрит с елементи от позлата или бронз. Немската компания Guratec произвежда чугунени конструкции за отопление с допълнителен орнамент на повърхността. Има напълно абстрактни модели, които могат да бъдат направени от всякакъв материал, но в същото време имат причудлива форма.

Удобните дизайнерски радиатори, монтирани на пейка, са както седалка, така и отоплително устройство. Такива модели често се използват в басейни, оранжерии, бани и сауни. Предлагат се и дизайнерски отоплителни уреди под формата на вертикално огледало с подсветка, опростени отоплени перилни кърпи за детски стаи и каменни единици.

Повърхностите на радиатора са разделени на:

  • конвективни;
  • с конвективно излъчване;
  • радиационни.

От техническа гледна точка, конвектор е стандартна тръба, към която са прикрепени много плочи. В тръбата влиза охлаждаща течност, която едновременно загрява плочите. Между тях тече въздух, който при нагряване се издига до тавана. Там се охлажда, пада надолу и, преминавайки през плочите, отново се издига. При лъчевия тип предаване топлината се предава чрез термични инфрачервени лъчи. Тяхното свойство е, че преминавайки през въздуха, те не го нагряват, но в същото време отопляват други предмети – подове, стени, мебели, които от своя страна се превръщат в източници на топлина.

Дизайнерски решения – дизайнерски радиатори