Грижа за ръцете

Повече за грижа за ръцете

Ноктите и доброто състояние на ръцете говорят много за отношението на жената към самата себе си и околните. Подържаните нокти и нежната кожа са символ за женственост, наравно с косата и кожата на лицето. Хубавият и подържан маникюр не е задължително да се прави в козметичен салон и това да струва скъпо. Нужно е само малко време, което да отделите и правилно подбраните продукти. Какво ни е необходимо?

Пилинг за ръце – мъртвата кожа се натрупва както по лицето, така и по тялото и ръцете. Пилингът е една от задължителните грижи, които да полагаме за себе си. Два до три пъти седмично е необходимо да ексфолиираме кожата си, за да подпомогнем обновяването. Това я прави нежна и хубава. Пилинг на ръцете можете да правите докато си взимате душ, така че времето не може да бъде оправдание. На пазара се предлагат безброи видове и аромати подходящи за ръце и тяло.

Овлажняваща грижа – нанасяне на крем или лосион за ръце след пилинга е задължително, за да подхраните и обогатите кожата си. Сухотата и липсата на грижа, правят кожата вяла и тя добива нездрав вид. Освен след пилинг, създайте си навик да нанасяте крем за ръце ежедневно. Особено през зимния сезон, това е задължително условие, ако искате да имате мека и нежна кожа. През студените месеци, заложете на по-мазни и богати кремове.

Заздравител за нокти – не всеки обича цветен маникюр. Някои дами предпочитат да подържат ноктите си без лак в напълно естествен вид. Но тяхната здравина и цвят имат значение, за да изглежда маникюра освен естествен, също и красив. Ако сте пушачка или използвате често различни химически препарати, ноктите добиват жълтеникав цвят.  И това определено не е привлекателно. Жълти нокти и зъби, никой не харесва. За да ги защитите от външните фактори, нанасяйте безцветен заздравител за нокти. Той се грижи за доброто състояние на ноктите и запазва нокътната плочка от пожълтяване. Оформете в желаната форма с нежна пила и нанесете един или два слоя заздравител.

Масло за подхранване и заздравяне

SNB предлага на своите клиенти интензивна грижа за нокти и кожа под формата на масло. Нанася в основата на нокътната плочка и това защитава и подхранва кожичките и ноктите интензивно. Особено подходящ е за хора със сухи и цепещи се кожички, което е доста болезнено.

Противогъбична грижа – гъбичките са състояние, което може да доведе редица проблеми и неприятни усещания. Освен това е и сериозен повод за чувство на дискомфорт когато попаднете сред хора и се налага да се здрависвате и излагате ръцете си на показ. Деликатно състояние, което освен всичко е и трудно и упорито при лечение. Никой не е застрахован от поява на гъбички. Те могат да се прехвърлят от човек на човек, от работа с определени препарати, от механично въздействие върху ноктите и т.н. Заредете козметичното си несесерче с активни препарати с прополис за противогъбична грижа. Ако попадате в рискова група, нанасяйте поне веднъж седмично.

  • Обобщение на основните стъпки за ежедневна грижа:
  • Нанасяне на масло за нотки и кожички в основата, поне веднъж дневно.
  • Нанасяне на заздравител за нокти – в зависимост колко бързо се олющва слоя от ноктите Ви – средно 2 пъти седмично
  • Пилинг за ръце и тяло – 2 до 3 пъти седмично
  • Нанасяне на крем за ръце – ежедневно 2 -3 пъти
  • При проблемни нокти – нанасяне на продукт с прополис , поне веднъж дневно

Една жена може да изглежда по много различни начини, но ако тя е с подържана коса, кожа и нокти, то тя винаги ще е красива. Подържаният външен вид говори много, не подценявайте и не пренебрегвайте тези малки ежедневни усилия.

Грижа за ръцете