Гаражни врати с прозорци

Гаражни врати с прозорци

Основно предназначение на прозорците в гаражната врата

Ако имате голям гараж, наличието на прозорци го прави уютен.

Гаражни врати с прозорци. Много по-приятно е да влизате и пребивавате в светло помещение, няма да се чувствате като в затворена кутия. И дори, ако вече има някакви прозорци на стените, допълнителното инсталиране на още няколко прозореца на гаражната врата съвсем няма да е в повече.

Прозорците на гаражните врати се считат за допълнителен аксесоар – точно като вентилационни решетки, фотоклетки, устройства за системи за автоматизация. Но ако вентилационните решетки осигуряват вентилация на помещението, то целта на последната е съвсем различна. Те са отговорни за естественото осветление на гаража, а през лятото те също спестяват значително енергия. Не е нужно да включвате осветлението през деня – всичко е логично.

Врати със секционни прозорци

В платното се вгражда прозорец с двоен стъклопакет с не много голямо количество стъкла – от 1 до 4. Техниката на изпълнение в този случай може да бъде както традиционна, така и витражна.

Специалното покритие върху стъклото го прави устойчиво на надраскване. Що се отнася до рамката на стъклото, тя могат да бъде направена от пластмаса или алуминий. Цветовата схема е доста разнообразна и се избира въз основа на цялостния дизайн на гаражната врата. Някои модели имат прегради или решетки директно във вътрешността на стъклото.

Като цяло броят на прозорците на гаражната врата зависи изцяло от тяхната ширина. Ако имате стандартна секционна гаражна врата, най-добре е да поставите 2-3 прозореца. Но големите индустриални гаражни врати могат да имат и до седем прозореца.

За индустриалните варианти на гаражните врати най-често се вземат акрилни прозорци със заоблени ъгли. Такива дизайни могат да се видят в бензиностанции, комплекси за автомивки, в автокъщи и др. Има и варианти с железопътни барове. Естетичният им вид е просто великолепен, което ги прави незаменим детайл в жилищните секционни врати. Обикновено тази опция се използва също в частни къщи и вилни сгради.

Автоматизацията – надеждното решение за гаражните врати с прозорци

Всеки модел има своя степен на сложност, както и принадлежи към различна ценова категория. Автоматизацията на гаражната врата е гаранция не само за удобство, но и за безопасност.

Отсега нататък достъпът до затворената зона ще бъде напълно контролиран. Съвременната автоматизация работи почти безшумно, като осигурява бърз контрол на гаражните с прозорци. Тя много добре работи при всякакви климатични условия, също така може да работи в доста интензивен режим. Лесната инсталация и поддръжка, както и достойният експлоатационен живот, превръщат автоматизацията на конструкции с акрилни прозорци в незаменим атрибут на комфорт и качество.

Гаражни врати с прозорци