Газови калорифери за вилата и дома – видове, практичност и осезаеми спестявания

Газовият калорифер за дома е най-добрата алтернатива на електрическите устройства и батериите, които консумират големи количества енергия. Газовите отоплителни устройства (газови калорифери) са напълно независими от електричеството. За работа не се нуждаят от допълнително оборудване, с изключение на цилиндър с втечнен газ.

Какво представляват газовите калорифери

Както всяко друго отоплително оборудване, газовият нкалорифер е отличен вариант за създаване на благоприятен температурен режим в малки и средни помещения, независимо дали става въпрос за вила, селска къща, гараж или плевня или друго помещение. Днес можем да се възползваме от представен голям избор от устройства с тази конфигурация. Работата им е възможна както от цилиндър, така и от газ, доставян през централна магистрала.

Предимството на газовия калорифер е висока степен на безопасност по време на работа.

В зависимост от цената, устройствата могат да бъдат оборудвани със сензори за наблюдение, поради което оборудването автоматично ще се изключи при възникване на аварийна ситуация като:

  • момент на спад на налягането на горивото;
  • накланяне на устройството;
  • повишаване на концентрацията на въглероден двуокис.
Газовите нагреватели могат да бъдат от два вида:
  1. Преносими
  2. Стационарни

Преносимите устройства също се наричат мобилни, поради своята практичност. Устройството може лесно да се инсталира във всяка стая и при желание може да се премества от една стая в друга. Много модели са оборудвани с колела. Такива калорифери работят изключително от битов пропанов цилиндър. Има много критерии, при които защитата може да работи.

Стационарните модели могат безопасно да работят както на базата на втечнен газ от цилиндър, така и да бъдат свързани към газопровод. За удобство на потребителите отделните модели газови калорифери са оборудвани с различни дюзи, които са предназначени за различни начини за свързване на устройството. Единствената предпоставка, свързана с инсталирането на оборудване, е наличието на комин или инсталирането на нов, към който е свързано устройството.

Газови калорифери за вилата и дома – видове, практичност и осезаеми спестявания