Видове бои, които могат да се използват в интериорния дизайн

Интериор в дома. Всяко от тези покрития може да се използва за боядисване на стени в жилищни помещения, те са безопасни след изсъхване. Основното нещо при избора на декоративно покритие, помислете за условията на употреба. При боядисване на стени в помещения с променлива влажност не се препоръчва използването на бои на водна основа.

Комбинация от боядисани повърхности с други стенни покрития

Комбинациите от различни материали ще помогнат за разнообразяване на дизайна или въплъщение на определен стил. На фона на гладки повърхности на боядисани стени, релефи, текстури и обикновени хартиени тапети, както и дърво, тухла и камък изглеждат добре.

Дизайнът позволява две или три комбинации на различни материали в декорацията, които могат да се комбинират и да се създаде красив дизайн.

1. Комбинирайте с тапет

Възможни са няколко приложения – това е класическо тапетиране на стени за боядисване, което може да се пребоядисва безброй пъти. И декорацията на тавана с релефни тапети в комбинация с гладки лъскави стени.

2. Използваме фототапети

Страхотно решение, ако имате нужда да трансформирате и подчертаете една от стените.

3D форматите, отпечатани върху стена или обикновено платно, ще изглеждат хармонично с гладки повърхности в гладко покритие без шаблон.

3. Шпакловка и боядисване

Два вида покрития, които се правят един за друг. Релефните повърхности на измазаните стени винаги са покрити с боя. Това Ви позволява да създадете желания цвят и да трансформирате покритието.

Шпакловка и боядисване покритие е приложимо във всеки интериор.

4. Опция с дървено покритие

Еко стил с дървени текстури се трансформира в комбинация с боядисани стени. В този случай се използват естествени тонове  на боядисване на стени и матова повърхност.

5. Комбинация от зидария и боядисване на стени

Подходящ за довършване на кухня, баня, коридор и камина, където е необходимо да се подчертае красивата текстура на камъка.

Това покритие е приложимо във всеки интериор, но е най-търсено в частни домове.

5. Комбинация от зидария и боядисване на стени

Подходящ за довършване на кухня, баня, коридор и камина, където е необходимо да се подчертае красивата текстура на камъка. Боята по стените няма да отвлича вниманието и ще преобрази интериора.

Видове бои, които могат да се използват в интериорния дизайн