Алуминиевите радиатори: Какво трябва да знаем?

Какво знаем за алуминиевите радиатори? Размери и габарити на алуминиевите радиатори. Алуминиевите радиатори се произвеждат чрез съставяне на батерия от определен брой секции, така че размерите на отоплителното устройство имат доста широк общ диапазон. Той е обикновено е във височина (разстояние между центровете). N – 300, 400, 500 , 600, 900 (mm) , дължина L – 500 4 2000 (mm).  

Какво знаем за алуминиевите радиатори?

Стъпката на дължината на алуминиевите радиатори зависи от ширината на секцията.  Средно тази цифра е 90–95 mm за различните производители. Някои производители произвеждат и „ниски” радиатори с височина 250 мм, което понякога ги прави удобни за използване. Особено подходящи са такива алуминиеви радиатори за в малки пространства или когато това се дължи на дизайна на помещението. 

Захранването на охлаждащата течност на алуминиевите радиатори може да бъде отстрани или отдолу, което несъмнено разширява възможностите за инсталиране на радиатори.  

В същото време трябва да се помни, че многосекционните алуминиеви радиатори (и не само алуминиевите) работят по-ефективно, когато са свързани диагонално. 

Външен вид, качество на боядисването на алуминиевите радиатори 

Всяка производствена компания обръща голямо внимание на дизайна на своите продукти. Това е разбираемо – радиаторът е елемент от интериора и настроението на собствениците на жилищното пространство. Зависи от това колко впечатляващо изглежда. Някои инженерни решения са твърдо вкоренени във всички модели, като значителни перки на страничните повърхности за увеличаване на разсейването на топлината. Предната и задната повърхност на радиаторите остават гладки, което позволява мокро почистване, поддържайки красивия им вид и чистота в дома.  

Много модели алуминиеви радиатори използват заобляне на горните части на секциите, за да дадат посока на конвекционните въздушни потоци. Качеството на боядисване и обработка на външните повърхности на алуминиевите радиаторите е доведено до съвършенство. Като преди боядисване, като правило, се извършва цялостна антикорозионна обработка на радиатора. 

Водещите производствени компании предлагат много различни цветове алуминиеви радиатори. Това Ви позволява успешно да поставите отоплителното устройство в почти всеки интериор.  

Така например, в допълнение към естетическия „класически“ бял цвят RAL 9010, алуминиевите радиатори FARAL предлагат цялата гама от цветове на системата RAL (повече от 700 нюанса), 36 нюанса са винаги налични във фабриката. 

Алуминиевите радиатори: Какво трябва да знаем?