Храна за котки – критерии за избор и предпочитания

Как да изберем правилната храна за котки?

Всяка котка и котка са уникални. Когато избирате храна за котки, трябва да вземете предвид породата, възрастта, здравословното състояние и предпочитанията на котката. Правилната диета е в основата на благосъстоянието, настроението и, разбира се, здравето на вашия домашен любимец.

Но как да изберете правилната храна за Вашата котка?

  • Какво ядат котките?

Дори домашните котки са задължителни хищници. Котките имат много къс храносмилателен тракт. Котките имат висока нужда от протеини и таурин, без достатъчно от тези вещества животното може да умре.

Суровото месо е най-доброто – котешка храна?

Някои собственици имат въпрос: възможно ли е сами да направят пълна диета за котка (прехвърляне към домашна храна за котки) или е по-добре да поръчате храна?

Струва си да се отбележи, че естествената храна за котка не е храна от масата на собственика или парче сурова пилешка гърда. Много е трудно да създадете пълноценна балансирана диета за вашия домашен любимец.

Каква храна да купите за вашата котка?

В съвременния ритъм на живот е трудно да направите своя собствена пълноценна диета за котка от домашно приготвени продукти. Тогава на помощ на стопаните идва сухата и консервирана (мокра) храна. Балансираните храни съдържат правилните съставки, за да помогнат на вашата котка да осигури хранителните вещества, от които се нуждае за здраве и развитие. Собствениците не трябва да се притесняват за закупуването на сурова храна и нейната свежест – Вие лесно можете да поръчате Вашата избрана храна за котки в нашия онлайн магазин.

Тук искаме да кажем, че храната за котки Роял Канин например е спечелила доверието на много собственици и развъдчици на котки. Разработчиците произвеждат храни за животни повече от 50 години и непрекъснато подобряват своите формули въз основа на научни доказателства. Представители на Royal Canin споделят, че основната им цел е здрав и щастлив домашен любимец.

Линията храна от Royal предлага балансирани хранителни опции за котки от различни възрасти, породи и здравословни състояния.

Храна за котки – критерии за избор и предпочитания