Пътуване с автобус от Истанбул до Бургас

Пътуване с автобус от Истанбул до Бургас

Обикновено обменните пунктове на летището предлагат неизгодни курсове. Поради тази причина, по пристигането си, е предпочитателно да обмените пари единствено за покупката на билет за автобуса. Лири на изгодни цени можете да придобиете на автогарата Esenler.

Разстоянието от мястото за получаване на багаж до автогарата изисква около 10 минути. Автобусите редовно напускат летището с интервали от приблизително 20 минути. Разстоянието между дестинациите е около 50 километра. Пътуването отнема над час, но има абонати, които твърдят, че са го преодолели за 35 минути.

Това, което предстои да изложим, е изчерпателно ръководство за трансфера между Истанбул и Бургас, с цел да бъде разбираемо и лесно следваемо.

Транспортните услуги са осигурени от три автобусни компании, като всички тръгват от автогарата в Истанбул:

  1. Nişikli Turizm (Нишикли) – Esenler Otogar 10, сектор 118.
  2. METRO (Метро) – Esenler Otogar 10, сектор 121.
  3. Арда Тур (Арда Тур) – Esenler Otogar 10, сектор 101-102.

Автогарата Esenler Otogarı има овална форма. В центъра се намира фудкорт с разнообразни ресторанти, търговски обекти и паркинг. Офисите на автобусните компании Нишикли и Метро се намират от дясната страна по пътя на автобуса, а офисът на Арда Тур се намира откъм другата страна на гарата.

Ето едно споделяне от руски турист относно трансфера Истанбул – Бургас:

„Всичко протичаше гладко, докато достигнахме границата. Обикновено преминаването отнема 1-2 часа в обичайни дни. Но ни се падна това щастливо време, когато Курбан Байрам се отбелязваше, и нашето чакане се удължи до 4 часа.

Първо се подлагаше на паспортен контрол в турски териториални води, след което в българските. Въпреки това не бяха изискани да отворим багажа си.

От границата на Турция до Бургас са приблизително 90 километра, автобусът стигна за 2 часа. Имаше спирка пред кафене, където можеше да се нахраниш, предлагащо комплексно меню за 7-8 лева (под 5 евро).

Ако пътувате с деца, считам, че е добре да си снабдите с закуски и развлечения за времето по пътя. Разбира се, че може да се уморят от пътя, което е напълно разбираемо. Все пак пътуването бе успешно. Трансферът с автобус между Истанбул и Бургас е добър избор и си заслужава. Морето и плажът ни очакваха и със сигурност изпълниха целта си. Благодарни сме за пътуването, възможността и хубавата почивка на морското крайбрежие.“

Безопасно, комфортно и на ниски цени пътуване с автобус от Истанбул до Бургас, може да видите тук

Пътуване с автобус от Истанбул до Бургас