От колко годишни децата могат да карат баланс байк и какви са ползите му

От колко годишни децата могат да карат баланс байк и какви са ползите му?

Ползите на баланс байка

За да извлечете максимална полза от баланс байка, най-добрата възраст за започване на дете е между 18 месеца и 2,5 години. Започването им от ранна възраст не само ще им позволи да карат щастливо велосипеда си независимо през всичките си детски години, но също така ще им позволи да преминат към колело с педали до 3 или 4-годишна възраст.

Въпреки това, има баланс байкове, направени за всички размери на малки деца, деца в предучилищна възраст и ученици, така че всъщност никога не е твърде късно да започнете. Запомнете… баланс байковете почти винаги ще бъде по-добър вариант от триколка или тренировъчни колела. Ако детето ви е на възраст, в която бихте обмислили някоя от тези опции, помислете вместо това за баланс байк!

Децата се научават ведната да карат баланс байк сами

За разлика от триколките и тренировъчните колела, малките деца могат да се качат на баланс байк и да започнат да ходят и да се движат наоколо от първия ден. Едно от най-големите предимства на баланс байка е, че много малки деца могат да ги карат сами.

От колко годишни децата могат да карат баланс байк

Децата обикновено карат баланс байк от 1 до 2,5 години. В зависимост от възрастта, на която започват. Атлетичните им способности и готовността им за развитие. Дете, което започва на 18-месечна възраст, може да отнеме няколко месеца, за да седне и да тича уверено на велосипеда си за балансиране. Но след това да прекара следващата година или две, доминирайки света на тези две колела. Вашето средно 2-годишно или 2,5-годишно дете ще схване процеса по-бързо. Но все пак може да прекара още година или две, наслаждавайки се на возенето.

Баланс байкът може да бъде и забавен

Запомнете… докато баланс байкът със сигурност подготвя детето за велосипед с педали, това не е единствената му цел. Те са много забавни. Не бива да бързате да качвате дете на колело с педали само защото е на 3 или 4 или дори 5 години! Децата с по-лоша координация обикновено остават на баланс байк по-дълго. Защото това е проста малка машина, която е лесна и забавна за маневриране. Не натрапвайте сложността на педалите на дете, което не е готово и което все още се наслаждава на баланс байка си!

Изберете тук баланс байк за своя малчуган.

От колко годишни децата могат да карат баланс байк и какви са ползите му