Натурална козметика за лице

Натурална козметика за лице

Натурална козметика за лице. Добрата натурална козметика. Терминът натурална козметика описва продукти за красота, които се състоят изцяло или предимно от естествени съставки. Това означава, че използваните вещества са естествено култивирани и продуктите може да съдържат малко или никакви химически или изкуствено произведени вещества.

Остава само един проблем: джунглата от класификации често затруднява потребителя да разграничи пълноценната натурална козметика от конвенционалната козметика. Има безброй „измислени“ лога, които имат за цел да внушат, че даден продукт е натурален – въпреки че не отговаря на никакви стандарти за органична или натурална козметика.

Натурална козметика за всеки тип кожа

Познаването на вашия тип кожа и нейните характеристики е първата решаваща стъпка в избора на правилните продукти и грижата за лицето ви. Не можете да овлажнявате сухата кожа по същия начин, по който третирате мазната кожа, точно както не можете да третирате набръчканата кожа по същия начин като зачервената кожа. Открийте всичко, което трябва да знаете, за да изберете правилната грижа за лицето според вашата кожа:

  • Суха кожа: ако епидермисът ви има участъци от сухота и се дърпа лесно, кожата ви е склонна да е суха. За да го лекувате, е необходимо да заложите на овлажняващи кремове, обогатени с подхранващи активни съставки, за да запазите цялата му мекота и красота.
  • Кожа, склонна към зачервяване: кожата ви зачервява ли се бързо под въздействието на студ, топлина или дори стрес? Тези зачервявания, които ви затрудняват, трябва да се лекуват с помощта на кремове против зачервяване, които дават възможност за борба с тези реакции, за лечение на розацея и други дерматити.
  • Увиснала и набръчкана кожа: За да предотвратите появата им трябва да ги третирате бързо, преди да се установят трайно. Препоръчва се нанасяне на крем против бръчки, който ще запълни първите признаци на стареене.
  • Кожа с акне: Ако страдате от проблем с акне, той може да бъде лекуван, като изберете лечение срещу пъпки.
Натурална козметика за лице