Какво представлява менталната аритметика

Психичната аритметика е уникална техника, която позволява, поради бързото орално броене, да се развият едновременно две полукълба на мозъка. Тази програма дава отлични резултати за активиране на мозъка и неговото хармонично развитие.

Умствената аритметика дойде при нас от древен Китай. По-късно се премества в други азиатски страни, където сега е част от задължителната училищна програма. Постепенно този курс завладява целия свят, защото прави децата от истински гении.

Благодарение на обучението по ментална аритметика Вашето дете ще може:

Резултатите от това, което умствената аритметика ще даде на детето Ви няма да закъснеят:

след 1-2 месеца на занятия децата започват да разчитат на въображаема абака със скорост, която значително надвишава скоростта на възрастните. Едновременно с резултата, те постепенно се научават да изпълняват прости упражнения, да четат стихове, пеят или танцуват. По този начин хармоничното развитие и на двете полукълба протича с доста високи темпове.

Менталната аритметика помага ли за подготовката за училище?

Менталната аритметика развива паметта, независимостта, инициативността, способността да критично оценяваме себе си и бързият брой устни се превръща в приятен бонус. Всичко това се постига поради факта, че техниката развива дясното и лявото полукълбо на мозъка, а хармоничното развитие от своя страна позволява на детето да постигне успех във всяка област в бъдеще.

Програмата е разработена за 2 години, но родителите обикновено забелязват първите резултати след 3-4 месеца. От голямо значение е отношението, с което ученикът посещава уроци, дали родителите му го подкрепят и дали учи у дома. Психичната аритметика е интелектуален спорт и е невъзможно да се постигнат високи резултати без тренировки.

Коя е подходящата възраст за започване на уроци

Няколко месеца след началото на часовете децата могат да участват в турнири по умствена аритметика. Най-младият от участниците в състезанието е само на 4 години! Само си представете, тези деца решават десетки хиляди умствени примери! И те могат да решат 210 примера само и само за 15 минути. Впечатляващи резултати, какво ще кажете, не е ли така?!

Какво представлява менталната аритметика