Какво да знаем, поръчвайки кетъринг за сватба

За да разнообразят сватбеното меню или да не организират обикновен бюфет, особено ако е планирана регистрация за излизане, тържество в крайградски комплекс или на което и да е друго място без позоваване на банкетната зала в ресторанта, много двойки избират сватбени кетъринг услуги.

Какво трябва да знаете и да помислите, за да спестите време, бюджет за сватба и дори нерви, прочетете нататък!

Ако изберете сватбени кетъринг услуги за специалния ви ден, трябва предварително да потърсите и да изберете компания, която предоставя тази конкретна услуга. Всъщност може да отнеме дори месец, за да се организира такова мащабно събитие като сватба, а ранното записване значително ще намали организационните рискове.

Когато избирате кетъринг компания за вашата сватба, не забравяйте да обърнете внимание на опита на готвачите, отзивите на други клиенти, както и на поддръжката, която имат: оборудване, хладилници, място за санитарна обработка, инвентар за дизайн на маса и сервиране. Също така, не забравяйте лично да видите лиценза на компанията и друга документация, потвърждаваща, че компанията работи законно и спазва всички санитарни стандарти.

Проверете дали услугата предлага предварителна дегустация, дали персоналът отговаря не само за подбора на менюта и готвене, но и за доставката, поддръжката и почистването. Освен това компанията приготвя сладка маса и сватбена торта, тъй като поръчката на всичко на едно място е много по-евтина.

Естествено, значителен плюс на кетъринга е разнообразието от менюта.

Но за да вземете решение за правилния избор на ястия, струва си да се спрете на един или няколко вида услуги: ще имате ли бюфет или бюфет на сватбата (например по време на събирането на гости или да забавлявате гостите, когато младоженците ще бъдат на сватбената фотосесия), какъв формат на тържество планирате – пикник или банкет, имате ли нужда от кафе пауза или бонбони?

Важно е някой да координира работата на ресторантьорския персонал на сватбата и да следи сервирането на ястията. Най-добрият вариант е, когато тези функции се изпълняват от мениджъра, с когото сте обсъдили всички подробности. Ако такава услуга не е предоставена, трябва предварително да се погрижите да намерите такъв специалист, за да не се справяте самостоятелно с организационни въпроси на почивка.

Също така си струва да знаете предварително колко души ще обслужват вашата почивка. Помислете дали това ще бъде достатъчно и също така посочете формата, в която сервитьорите ще бъдат облечени, така че да съответства на стила на вашето тържество.

За поне седмица предоговорете с компанията всички подробности и сумата, за да избегнете неприятни изненади в окончателната сметка, например разходи за наем на маси, покривки, салфетки или други непланирани разходи.

Какво да знаем, поръчвайки кетъринг за сватба

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *