Какво да знаем, поръчвайки кетъринг за сватба

За да разнообразят сватбеното меню или да не организират обикновен бюфет, особено ако е планирана регистрация за излизане, тържество в крайградски комплекс или на което и да е друго място без позоваване на банкетната зала в ресторанта, много двойки избират сватбени кетъринг услуги.

Какво трябва да знаете и да помислите, за да спестите време, бюджет за сватба и дори нерви, прочетете нататък!

Ако изберете сватбени кетъринг услуги за специалния ви ден, трябва предварително да потърсите и да изберете компания, която предоставя тази конкретна услуга. Всъщност може да отнеме дори месец, за да се организира такова мащабно събитие като сватба, а ранното записване значително ще намали организационните рискове.

Когато избирате кетъринг компания за вашата сватба, не забравяйте да обърнете внимание на опита на готвачите, отзивите на други клиенти, както и на поддръжката, която имат: оборудване, хладилници, място за санитарна обработка, инвентар за дизайн на маса и сервиране. Също така, не забравяйте лично да видите лиценза на компанията и друга документация, потвърждаваща, че компанията работи законно и спазва всички санитарни стандарти.

Проверете дали услугата предлага предварителна дегустация, дали персоналът отговаря не само за подбора на менюта и готвене, но и за доставката, поддръжката и почистването. Освен това компанията приготвя сладка маса и сватбена торта, тъй като поръчката на всичко на едно място е много по-евтина.

Естествено, значителен плюс на кетъринга е разнообразието от менюта.

Но за да вземете решение за правилния избор на ястия, струва си да се спрете на един или няколко вида услуги: ще имате ли бюфет или бюфет на сватбата (например по време на събирането на гости или да забавлявате гостите, когато младоженците ще бъдат на сватбената фотосесия), какъв формат на тържество планирате – пикник или банкет, имате ли нужда от кафе пауза или бонбони?

Важно е някой да координира работата на ресторантьорския персонал на сватбата и да следи сервирането на ястията. Най-добрият вариант е, когато тези функции се изпълняват от мениджъра, с когото сте обсъдили всички подробности. Ако такава услуга не е предоставена, трябва предварително да се погрижите да намерите такъв специалист, за да не се справяте самостоятелно с организационни въпроси на почивка.

Също така си струва да знаете предварително колко души ще обслужват вашата почивка. Помислете дали това ще бъде достатъчно и също така посочете формата, в която сервитьорите ще бъдат облечени, така че да съответства на стила на вашето тържество.

За поне седмица предоговорете с компанията всички подробности и сумата, за да избегнете неприятни изненади в окончателната сметка, например разходи за наем на маси, покривки, салфетки или други непланирани разходи.

Какво да знаем, поръчвайки кетъринг за сватба