Каква прахосмукачка да се купи за професионално почистване?

Покупката на прахосмукачка за професионално почистване се определя от целите и нуждите на почистваща фирма, офис, склад, търговска площ или дори частно лице. Всъщност днес все по -често можете да срещнете хора, които купуват професионално оборудване за почистване на къщата. Понякога това се дължи на големи площи, изискващи почистване, понякога – на повишената надеждност на такова оборудване.

Много хора все още задават въпроси за разликите между професионалното почистващо оборудване и домашното. Понякога това може да се разбере, защото някои класове домакински прахосмукачки не отстъпват по своите характеристики на професионалните. И все пак има фундаментални разлики между тях.

С какво професионалната прахосмукачка се различава от обикновената?

Какво отличава професионалното почистващо оборудване от домакинските уреди? Тук на първо място е важно да се отбележи възможността за продължителна работа за дълго време (часове работа без спиране). В допълнение, професионалното оборудване се отличава със способността да издържа на всякакви механични, химични и температурни натоварвания (повишена удароустойчивост на корпуса, износоустойчивост на двигатели и други компоненти). Различни класове и мощност на двигателите (сепаратори, помпи), специално оборудване понякога се различава в присъствието на два или три независими двигателя.

Професионални прахосмукачки също ще се отличават с повишена скорост на почистване и по -голямо покритие на зоната, която ще се почиства, както и с възможност за добавяне на вода към аквафилтри, бойлери и подмяна на резервоари за мръсна вода, без да се спира работата.

В същото време професионалното оборудване по правило е доста големи размери, солидно тегло и значителна консумация на енергия, които са следствие от тежестта и мощността на двигателите, както и от големи резервоари и прахоуловители.

Бихме искали да отбележим, че по отношение на шумовите характеристики и дизайнерските характеристики, домакинските и професионални прахосмукачки могат да се конкурират помежду си. Всичко зависи от производителя или по -скоро неговите инженери и дизайна на определени модели.

Каква прахосмукачка да се купи за професионално почистване?