Истината за анаболните стероиди

Какъв тип хора използват анаболи?

Според изследване, употребата на анаболни стероиди за немедицински цели е по-често при мъже на 30 години. Други групи, които обикновено ги използват, включват:

  • Професионални атлети и бодибилдъри, които се занимават със състезателен спорт или които имат силно желание да успеят.
  • Хора, които работят в индустрии, където мускулния релеф е важна сила – като охранителни работници, полиция, строителни работници и персонал на отбранителните сили.
  • Млади хора и възрастни, които са загрижени за образа на тялото си и искат да изглеждат мускулести, за да се чувстват добре. Това може да включва хора, които работят в модната и развлекателната индустрия.

Как анаболните стероиди влияят на тялото?

Хората, които използват анаболни стероиди, обикновено изпитват много бързо увеличаване на мускулния релеф. Това обикновено означава, че хората са в състояние да тренират по-често и за по-дълги периоди от време, с подобрено възстановяване.

Това пък често може да доведе до бързо увеличаване на чистата мускулна тъкан.

Задържането на течности също е често срещано и може да доведе до мускулите да изглеждат меки или подути.

Зависимост от анаболни стероиди

Анаболните стероиди не предизвикват физическа зависимост при правене на мускулен релеф. Ако обаче човек разчита на тях за своето самочувствие и увереност, тогава отказването може да бъде изключително трудно. Натискът да продължат да използват стероиди може да доведе до чувство на гняв или депресия, ако им бъде отказан достъп до стероиди, дори временно.

Как действат анаболните стероиди?

Анаболните стероиди действат като имитират свойствата на естествено срещащи се хормони. Техният химичен състав е подобен на тестостерона и може да активира тестостероновите рецептори на тялото. След като рецепторите се стимулират, настъпва ефект на доминото на метаболитни реакции, тъй като лекарството инструктира тялото да увеличи производството на мускулна тъкан.

Тестостеронът има два ефекта върху тялото ви:

  • анаболен – поддържа плътността на костите, подпомага растежа на мускулите и ускорява възстановяването от нараняване
  • андрогенен (известен също като маскулинизиране) – развива и поддържа мъжки характеристики (като пенис, тестиси, мускулен релеф, дълбок глас и окосмяване по лицето).

Въпреки че тестостеронът се нарича мъжки полов хормон, той се среща естествено и при жените, но в много по-малки количества.

Истината за анаболните стероиди