Изходящи връзки

Изходящи връзки. Обратните връзки са най-важният тип връзки, но изходящите връзки – връзки от вашия уебсайт към други сайтове – също могат да подобрят класирането на вашия сайт при търсене. В списък с 200 фактора за класиране на Google Backlinko постави качество на изходящите връзки на #35.

Изходящи връзки

Прегледайте съдържанието на вашия сайт и идентифицирайте места, където изходящата връзка може да бъде ценна за посетителите на вашия сайт, като например връзка към източник на изследване или свързано или по-задълбочено съдържание.

Създаването на изходящи връзки към легитимни сайтове не само ще осигури стойност на вашите посетители, но ще повиши авторитета на вашия собствен сайт. Не забравяйте да конфигурирате връзките си, така че да се отварят в нов прозорец, така че текущият прозорец на браузъра да остане отворен, в случай че читателите ви искат да се върнат към вашия сайт, след като приключат с разглеждането на връзката.

Вътрешни връзки

Вътрешни връзки – връзки, които отиват към други страници в рамките на същия уебсайт – помагат на посетителите на вашия сайт да намерят свързано съдържание на вашия сайт, което ги задържа на сайта ви по-дълго.

Вътрешните връзки също помагат на търсачките да разберат архитектурата на вашия сайт, да видят как е свързано съдържанието на вашия сайт и да идентифицират най-важните страници на вашия сайт, като всичко това може да повиши класирането ви при търсене и да даде възможност на потребителите да намерят съдържанието ви по-лесно .

Всеки път, когато добавяте нова публикация в блог или друго съдържание, търсете възможности да свържете подходящо съдържание на вашия сайт към новата публикация. Направете одит на съдържанието, за да идентифицирате най-популярните си страници и вмъкнете връзки на тези страници към друго подходящо съдържание, за да разпространите авторитета на връзките или „сока от връзки“ в целия си сайт.

Уверете се, че използвате закотвен текст (маркирания или подчертан текст, върху който щракнете, за да следвате връзката), който съдържа ключови думи, подходящи за целевата страница, а не нещо общо като „щракнете тук“. За множество връзки към една и съща вътрешна страница, уверете се, че променяте текста на котва(anchor text), така че да се класирате за множество заявки.

Изходящи връзки