Изработване на покани за сватба

Много важен момент при организацията на всяка сватба е списъкът с гости, които искате да поканите. Разбира се сватбените покани са ключови при организирането, тъй като те показват стилът на събитието.

Това се прави 2-3 седмици преди планираното тържество. Поканите се приемат да бъдат изпратени писмено в затворен плик. Ако сте отпечатали сватбените покани в печатницата, тогава етикетът на името на гостите се вписва на ръка. Всеки трябва да изпрати покани за сватба, дори ако преди това сте го поканили устно. По традиция, сватбена покана се изпраща на главата на семейството. Самите виновници най-често участват в раздаването на покани в момента, но понякога родителите на младите хора също правят това.

Ако поканите гости на сватбата и сватбения банкет, обичайно е да изпратите две различни покани или основната покана за сватба на гостите на сватбата се извършва и отделен лист с поканата за банкета е посочен с адреса и часа на събитието.

Ако не Ви се занимава с това да правите поръчка или закупуване на покани, можете просто да се обадите на всички поканени гости, да обявите новини за предстоящото тържество и да ги поканите на сватбата, като посочите мястото и часа. Това, разбира се, е най-лесният начин, но не винаги е ефективен. Със сигурност някой от гостите ще обърка датата или няма да помни мястото на срещата. Затова най-добре е, разбира се, да поканите гости писмено на добре подготвена покана за сватба.

Въпросът е откъде да вземем подходящите сватбени покани?

Предлагаме различни варианти за решаване на тази на пръв поглед проста задача:

Ако имате талант и усет за рисуване или ръкоделие и много свободно време, тогава можете да направите свои собствени покани. Те ще бъдат не само уникални, но и оригинални.

Предимствата на тази опция са, че Вашите покани ще бъдат оригинални и уникални. Недостатъците включват необходимостта да се подготви маса от различни материали – хартия, панделки, декор. В допълнение, „оригиналността“ на Вашите покани може да се изрази и във факта, че всички Ваши покани ще бъдат различни един от друг.

Изработване на покани за сватба