За действието на добавките за гориво

За действието на добавките за гориво

При бензина високото октаново ниво кара двигателя да се запалва по-бавно, докато високото цетаново ниво при дизела го кара да се запалва по-бързо. Различните видове превозни средства имат различни оптимални нива на цетаново число. Малко райони в Америка предлагат нивото на цетаново число, необходимо за повечето превозни средства, така че една добавка може да подобри нивото на горивото и да увеличи ефективността на двигателя.

Антифриз на горивопровода

При особено студено време не е необичайно да се натрупа конденз в резервоарите за гориво, замръзвайки тръбопровода. Използването на тази добавка за гориво може да предотврати замръзване с помощта на алкохолна основа. Други използват водни дисперсанти, които абсорбират водата в горивото и я преместват в двигателя, където тя безопасно се изпарява в пара, която излиза през ауспуха. Етанолът постига някои от целите на антифриза за газовата линия, така че ако използвате газ етанол, вероятно вече имате известна степен на предотвратяване на замръзване. Добавката за гориво може да бъде по-полезна за превозни средства, работещи с бензин без добавен етанол, особено дизел. Най-полезно е, когато температурите скачат между замръзване и размразяване. Ако този цикъл се случва често, антифризът на горивопровода трябва да помогне за избягване на замръзнала кондензация.

Почистващи средства за горивни инжектори

Горивният инжектор във вашия автомобил използва електронно управление за впръскване на гориво в двигателя, създавайки точната смес от въздух и гориво за оптимално изгаряне. Горивото под налягане се избутва през дюзата и се разпръсква от другия край на инжектора като пулверизирана мъгла, така че да се запалва по-лесно. Когато този инжектор се запуши, това може да доведе до проблеми за целия процес на изгаряне на горивото. Двигателят ви може да започне да заеква, да прекъсва запалването или да спира дори по време на празен ход. Общата производителност също може да пострада, което ви дава по-малко мощност на двигателя или по-бавно ускорение. Проблеми като тези могат да бъдат особено разпространени в студено време.

Оптимизирайте работата на двигателя си с почистващите средства за горивни инжектори, които подобряват производителността му. За повече информация посетете нашия магазин.

За действието на добавките за гориво