Защо се случват запушванията на каналите в банята, тоалетните?

Запушванията на каналите в банята

За да определите степента на запушванията на каналите в банята, включете вода от кранове, които не са свързани към една и съща система за източване. Например в банята и в кухнята. Ако няма проблеми в една от мивките, значи имате работа с местно замърсяване, което можете да премахнете сами.

Защо възниква запушването?

-Мазни отлагания от остатъци от храна.

-Неправилен наклон на тръбата по време на монтажа.

-Стара канализационна система.

-Остатъци и прилепнали косми.

-Косми от нашите домашни любимци.

Ако не знаете как да изчистите запушване в банята, можете да се обадите на водопроводчик. Но има моменти, когато няма време да чакате пристигането му и трябва да се спасите сами.

Ние ще се справим с проблема запушване на канализационните тръби. Обадете се. Фирма ВИК.net и нашите ВИК услуги за Вас. Телефон за контакт с нас: 0878 777 807.

Премахване на запушването на банята у дома

Ако има няколко опции как да изчистите запушването в банята:

Термална – под въздействието на вода с висока температура.

Химически – специални средства, които разтварят запушалката на калта.

Механично – отваряне на дренажната система или с помощта на кабел.

Почистване под налягане – бутало.

Термично въздействие

Най-простият метод за почистване на канали е вряща вода. Този метод работи добре в кухненска мивка, където мазнината може да запуши канализацията. Достатъчно е да включите гореща вода за 10-20 минути и щепселът постепенно ще изчезне. Ако имате железни тръби, можете да излеете в тях вряла вода от чайник.

Химия

В магазина можете да намерите огромен избор от химикали, които бързо и лесно ще почистят канализацията. Това са пяни, гелове, течни разтвори и прахове, които съдържат различни киселини и основи. Предимството на този метод е, че не се изисква физическа манипулация, но преди да закупите такъв инструмент, внимателно проучете състава. Някои компоненти могат да бъдат твърде агресивни за пластмасови изделия и са подходящи само за стоманени и чугунени щрангове.

Защо се случват запушванията на каналите в банята, тоалетните?