Видеозаснемане и множество камери и превключвател

Ако планирате видеозаснемане на някакво празнично представление на децата или семейството или ако сте били наети да снимате програмата за някой друг, още по-добре. Може просто да заснемате това събитие за години напред и може да е „видеото“, което се пуска година след година от семейството и приятелите на изпълнителите по време на празничния сезон. 

Колкото повече време отделите за него, толкова по-добре ще бъде за видеозаснемане

Една велика истина за видеозаснемане на сценично представление е, че колкото повече работа вложите в него, толкова по-добър ще бъде резултатът. Абсолютният минимум, поставянето на фотоапарата на статив и включването му ще Ви даде запис на събитието. Заснемането на множество изпълнения със смесица от широки и тесни кадри и след това редактирането им заедно ще ви даде значително по-добър краен продукт, но това отнема много повече време.

Проучете предварително

Не се появявайте просто с камерата си и да започнете да снимате. Много режисьори ще бъдат изключително щастливи от перспективата да получат професионално видео на тяхното изпълнение. Попитайте предварително (колкото по-рано, толкова по-добре) и може да се окажете с оградена зона за снимане, достъп до електричество, интервюта зад сцената и други специални предимства, които ще направят нещата по-гладки.

Използвайте статив, когато правите видеозаснемане на събития на живо

Няма много неща, които са непрофесионални, като треперещи ръчни кадри на сценична пиеса. Поставянето на вашия фотоапарат на здрав статив не само ще спести треперенето на ръката Ви, но и ще направи вашите кадри да изглеждат много по-добре. 

Използвайте множество камери и превключвател

Най-лесният начин да го направите и този, който включва най-малко постпродукционна работа, е да снимате с множество камери и превключвател и да редактирате „в движение“. В идеалния случай бихте имали една камера за широк кадър и една или две други камери за заснемане на близки и средни снимки. Въпреки това, три камери, двама оператори и необходимите кабели и превключващо оборудване не са в гардероба на всеки. Ако не можете да използвате три камери, използвайте две. Ако не можете да използвате две камери, опитайте да снимате шоуто поне два пъти.

Недостатъците на видеозаснемането с една камера

Снимането на пиеса с една камера ви изправя пред множество проблеми. Статичните снимки са скучни; ако се движите и следвате действието, може да пропуснете нещо, което се случва другаде. Firehosing е, когато камерата се движи напред-назад през действието, напред-назад между хора, които говорят или диригент и цигулар. Като пожарникар, който се опитва да изгаси горяща сграда, а моторното увеличение е бързо приближаване и отдалечаване. Направете движенията на камерата си пресметнати и се съпротивлявайте на желанието да вложите твърде много движение в тях. Мащабирането трябва да се прави пестеливо и с причина. Оставете движението на обекта да контролира действието.

Падането на завесата

За да направите професионално видеозаснемане трябва да влезете рано и да останете до късно. Това не е лесна задача, но може да бъде изключително възнаграждаваща, даването на възможността на актьорите и музикантите на сцената да се видят как изпълняват е рядък и прекрасен подарък.

Видеозаснемане и множество камери и превключвател