5 положителни качества на пластмасовата дограма

Tagged: , , ,

pvc дограма

Пет предимства правят разликата между пластмасовата дограма спрямо дървената и алуминиевата. Разбира се, тук не твърдим, че другите варианти са лош избор, а просто акцентираме върху преимуществата на PVC дограмата, за да ви дадем точен ориентир.

Предимство 1 – потребителите, които използват пластмасова дограма за дома си, могат да се насладят на икономичното ѝ действие, което ви спестява голям разход от електроенергията. Именно за това се твърди, че PVC профилите са енергийно ефективни и намаляват сметките за ток и парно. Важно е обаче да изберете дограма + стъклопакет покриващи всички изисквания.

Предимство 2 – лесната поддръжка на пластмасовите дограми ги различава от всички останали. Почистването, смазката и другите грижи не отнемат много време, а това е добре дошло за потребителите. Периодичната поддръжка на дограмата удължава нейния живот и я прави устойчива на атмосферни условия и климатични аномалии.

Предимство 3 –  монтажът на PVC прозорците е по-лесен, отколкото този на алуминиевата и дървената дограма. Разбира се, изисква се монтирането да бъде извършено от предварително подготвени специалисти, за да не претърпите топлинни загуби, конденз и деформации.

Предимство 4 – при пластмасовата дограма може да се вгради т.нар. противовзломен обков. Дори и без последния PVC дограмата има по-добро заключване от алуминиевата и дървената. Секюрити обковите са много модерни в наши дни, тъй като домакинствата и офисите желаят да получат максимална защита срещу крадци.

Предимство 5 – предимството на пластмасата (поливинилхлорид) е, че тя подлежи на рециклиране и може да се използва отново. Екологично чиста и устойчива на пожари, тя печели все повече привърженици към днешна дата.

В обобщение

В края ще отбележим, че най-важния елемент за дограмата е нейният монтаж. Ако прозорците са монтирани правилно, то вие ще получите отлични топло и шумоизолационни свойства, които ще спомогнат да намалите разхода на електроенергия и вредния шум идващ от врявата навън. Очаквайте още статии на тема PVC дограма само в нашия блог.

Leave a Comment

Your email address will never be published or shared and required fields are marked with an asterisk (*).