5 ефективни начина за изтребване на хлебарки

Tagged:

изтребване на хлебаркиМного хора страдат от хлебарки в дома си, и за това решихме да им помогнем с няколко практични съвета, които ще доведат до унищожението на вредителите. Естествено, ако някои от нашите начини не сработи за вас, то тогава е най-добре да повикате професионалисти  по дезинсекция, които ще свършат работата, както трябва. Но нека все пак разгледаме възможните решения на проблема с хлебарките и тяхното нашествие в жилището ви.

На първо място ви предлагаме да използвате добре познатата борна киселина. С нея може да наръсите ъглите на стаите в апартамента ви, а също така и по кухненски шкафове, под домакинските уреди, вази и други предмети. Борната киселина се смесва успешно с хляб и тесто, така че да направите хранителен капан за хлебарките. Те ще захапят примамката и по този начин ще умрат. Този метод е сработил за множество домакинства към днешна дата.

Втората ни препоръка е да сложите буркани с вода в помещенията ви. Оставете ги близо до стените и ще видите как хлебарките влизат в капана моментално. Възможно е да се сложи и някаква стръв, като например мляно кафе, за да ги привлечете още повече. Този трик работи добре основно за по-възрастните хлебарки, но не влияе по никакъв начин на яйцата и леговищата им. Въпреки всичко така ще намалите популацията на инсектите с няколко пъти.

На трето място поставяме препаратите от агроаптеките. Ако сте приложили горните два съвета е време да закупите отрова, с която да сложите край на нашествието на пълзящите гадинки. Тук обаче трябва да внимавате, защото някои продукти против инсекти влияят отрицателно върху здравословното състояние на кучета, котки, птици и други видове домашни любимци.

Четвъртата позиция е за кубчетата с отрови. Те могат да се намерят във всеки магазин за инсектициди. Тези наглед малки предмети представляват истински ужас за хлебарките. Първо ги примамват към тях, а след това ги избиват заради силната отрова съдържаща се в тях. Много хора прибягват именно до този метод, за да прогонят неканените гости в дома си.

Петата ни последна препоръка се касае до използването на устройства, които се вграждат в контактите. Има много добри продукти действащи безотказно и със сигурен ефект. Идеята на тези пособия е да въздействат върху психиката на насекомите, като ги изгонят от обекта.

Leave a Comment

Your email address will never be published or shared and required fields are marked with an asterisk (*).