Съвети за ремонта – премахване на старите тапети!

Tagged: ,

premahvanetapeti-caswell

Ремотните материли са едни от важните фактори влияещи за добрите освежителни дейности в дома.  Днес ще Ви запознаем с някои лесни начина за премахване на старите тапети в жилището. Наистина понякога това може да се окаже скучно занимание, но ако сте решили да преобразите дома си, тези съвети ще Ви бъдат от полза.

Започнете с подготовката за премахване на тапетите. Какво включва тя? На първо място си набавете макетно ножче или друг режещ инструмент за по-лесно сваляне на тапета. Бъдете внимателни, тъй като има опасност да се нарани стената. Трябва много леко да се работи, след като сте напоили тапета с вода. Задължително е също да отстраните всички картини, часовници, снимки от стената, да разместите мебелите, за да Ви е удобно да работите от всички страни.

След тези подготвителни дейности започнете със същинската част. На пазара може да намерите доста продукти за премахване на тапети. Често цената им е доста висока и ако площта е голяма, това се оказва скъпичко удоволствие. Затова ние ще Ви предложим някои домашни хитринки, които действат ефективно и не оказват вреда за здравето. По Ваша преценка започнете с домашните разтвори, преди да закупите препарати от търговската мрежа.

Започнете с разтвор от вода и омекотител. Водата трябва да е топла в съотношение 3:1. Ако не забелязвате резултат при първо нанасяне, тогава добавете още малко омекотител. Накиснете тапетите с този разтвор минимум 15 минути. След това с макетното ножче или с шпатула започнете да сваляте внимателно тапетите. Така помещението ще ухае приятно.

Друг домашен разтвор е 500 мл топла вода и 30 мл препарат за миене на съдове. Тук условието е стените да не са боядисвани. Разтворът се впръсква, изчаква се десетина минути и отново с шпатула се отстраняват тапетите.

Третото предложение е за топла вода плюс винен оцет. С този трик стаята ще мирише на винарна, но пък е доста ефективен. Съотношението е 50-50, но може да пробвате 30-70, за да не мирише натрапчиво оцета. Като напоите тапетите, изчакайте малко повече – 20-30 минути, и тогава отстранете. Това е един от най-ефективните домашни методи.

Източник: remontira.bg

Leave a Comment

Your email address will never be published or shared and required fields are marked with an asterisk (*).