Какво ни дава професионалният домоуправител?

Tagged:

domoupravitelВ наши дни вече можете да наемете професионален домоуправител, който да се грижи за етажната собственост в дадена сграда. Това е човекът, от който зависи дисциплината във входа и разрешаването на всички проблеми на съкооператорите. За разлика от обикновения домоуправител, за вас ще работи подготвен юрист запознат с всички правила и закони.

В задълженията на професионалния домоуправител влизат воденето на домова книга, регистрация на собственици и наематели, грижа за ремонтните дейности на входа, изготвяне на вътрешен правилник за обществения ред и много други важни неща. До скоро това се извършваше от хора, на които им липсваше подготовка и познания върху ЗУЕС (закон за управление на етажната собственост).

Всеки, който иска може да види фирми предлагащи професионален домоуправител в интернет, за да се запознае с цени и услуги. Веднага след това се пристъпва към свикване на общо събрание, на което се решава дали входът има нужда от професионално управление, или не. При всички случаи обаче това е препоръчителна инвестиция за всеки блок и кооперация.

Професионалният домоуправител е по-доброто решение, тъй като зад фигурата на този човек стои мощна институция, която се занимава с решението на всякакви казуси свързани с етажната собственост. Най-после получавате първокласно съдействие от специалисти на много високо равнище. Това е поредната причина да се замислите за управлението на входа ви.

Други задължения на управителя са воденето на месечни отчети за похарчените финансови средства от съкооператорите. В тях влизат такси за ток, асансьор, поддръжка и странични разходи. Воденето на отчет е най-добрият начин да покажете на хората, къде са им отишли парите.

С идването на професионален домоуправител се решават проблеми с шумни съседи, належащи ремонти, свикване на спешни събрания и така нататък. Ако до този момент всичко това е липсвало, то вече няма да е така, а ще стане почти ежедневие. Все пак за всички е ясно, че в един вход трябва да се спазва дисциплина, за да няма разногласия и неприятности.

Ние не искаме да оборваме качествата на досегашните ви домоуправители, а само излагаме положителните страни на професионалните услуги. От вас и съседите ви зависи дали ще промените нещата към по-добро, или ще карате по стария начин пък каквото дойде.

 

 

Leave a Comment

Your email address will never be published or shared and required fields are marked with an asterisk (*).