Професионален домоуправител – решението на проблемите във входа

domoupravitel2В наши дни много собственици на апартаменти в блокове и кооперации се объркват от множеството закони касаещи етажната собственост. Обикновено, домоуправителите, които биват избирани не са подготвени със ЗУЕС (закон за управление на етажната собственост), а това понякога води до недоразумения между съкооператори и влошаване на дисциплината.

За щастие преди няколко години се появи решение на проблема, и то се нарича професионален домоуправител на входа, който има юридическо образование и се справя с лекота с всеки изникнал проблем. Благодарение на тази професия се разрешават всякакви казуси с шумни съседи, поддръжка на хигиената във входа, ремонтни дейности и други.

Професионалният домоуправител има задължението да управлява етажната собственост. Той представлява дадения вход в сградата пред държавни органи и институции, организира събрания, грижи се за иницииране на ремонтни дейности и прочие важни неща. В замяна на това съкооператорите заплащат определена сума на фирмата, от която идва домоуправителят.

Разбира се, домоуправителят има и още куп задължения свързани със създаване на правилник за вътрешния ред в жилищата, както и воденето на домова книга с всички регистрирани живущи във входа. Прецизният подход към тези неща е от водещо значение, тъй като по този начин се гарантира спокойствието и сигурността на хората в жилищната сграда.

Помним как преди години обвинявахме домоуправителите, че не полагат достатъчно грижи за обекта, а това пораждаше скандали. Днес обаче с помощта на професионалния домоуправител тези неща са оставени в миналото и всичко изглежда далеч по-добре. Съседските разпри, неглижираното поведение спрямо етажната собственост и проблемите вече са легенда.

В България съществуват много добри компании предлагащи професионално управление на етажната собственост. За тях можете да намерите информация в интернет, където са поставени цени за пакетни услуги и допълнителни разяснения за тази хуманна професия.

Не мислете, че само новите блокове и богатите семейства могат да си позволят наемането на професионален домоуправител. Само си помислете колко нерви, а и пари може да спестите ако направите подобна инвестиция. Най-накрая получавате човек, който ще изслуша вашите проблеми и ще вземе твърда позиция, за да ги разреши своевременно.

Leave a Comment

Your email address will never be published or shared and required fields are marked with an asterisk (*).