Правилни обувки за малчуганите, за да растат здрави

Tagged:

obuvkidecaДнес изобилието от дамски обувки, но вече и от мъжки обувки в големите сайтове за обувки онлайн е толкова голямо, а манията по обувките и дрехите сред възрастните е набрала такава скорост, че често възрастните сякаш пренебрегват нуждата от обувки за малките.

Това не означава, че не купуват обувки, това дори не означава, че не взимат за малките деца най-новите и модерни немски обувки или не разглеждат постоянно секцията на обувки caprice или детските стоки в колекцията на обувки s.oliver.

Просто за възрастните не е необходимо да се отделя особено внимание за детски обувки, при положение, че те не се интересуват от новите модни тенденции. Случва се просто да се взимат обувки, които в последствие вредят на малките крачета.

Истината, според специалистите и ортопедите е следната, Важно е да изберете качествени детски обувки за малките подрастващи крачета, защото само правилните обувки могат да позволят на детето да расте нормално и крачето му да се развива по правилният начин.

Всъщност специалистите дават следната информация : добре е обувките за деца да са широки отпред и много здрави в задната част, като тока не трябва да е повече от 0,5 см. над земята. Много е важно едни детски обувки да бъдат гъвкави, но и стабилни.

Както при някой крака на възрастни, така и при детски крачета е изключително важно да достига достатъчно въздух към кожата на крака. В противен случай, ако при мъжки обувки или дамски обувки това може да доведе до неприятни миризми, при детското краче това може да доведе алергии, както и до развитието на различни бактерии. Удобните детски обувки не са просто прищявка, а изключително важни за растежа и правилната стойка на детето още от първите му годинки.

Специалистите съветват да не пренебрегваме тези нужди на децата си, защото манията по обувките за нас е важна, но докато за нас те все пак са и вид лукс и аксесоар, то за малките крака те са необходимост и изключително важен партньор в растежа.

Leave a Comment

Your email address will never be published or shared and required fields are marked with an asterisk (*).