Подходящи целогодишни температури в затворени помещения на обществени сгради

Tagged:

2Един от важните въпроси пред всеки собственик или институция с работеща сграда е как да използва системата за климатизация и отопление във вътрешното пространство. Затова ние от МАРКАН ПРО, освен че изпълняваме качествени HVAC системи, се грижим за разумното използване на същите от страна на нашите клиенти. Запознайте се чрез тази статия относно една конкретна тема – подходящите температури за помещения на специфични обществени сгради.

Подходящата температура за обществени сгради като салони, лаборатории, офиси, канцеларии, варира от ниските 18 градуса Целзий през студените месеци, до екстремните 26-27 градуса през лятото. Чрез правилното използване на качествени системи за климатизация, температурите могат да се приведат в най-подходящите параметри. Температурата през зимата да достигне до 21 °C, а през лятото когато температурата навън започне стремглаво да се покачва, помещението да се охлади до 25 °C.

При положение, че ползвате нови системи за климатизация, които са оборудвани с термостат и с екстри за регулиране на температурата, световният стандарт (най-общо казано изисква) да работите в помещение с температура 21 °C в месеците Октомври до Април, а през лятото да нагласите термостата на 25 °C. Когато самата система не успява да задържи тези нива, например ако е много горещо, тогава вместо да отворите прозорците, свалете долната граница с още два-три градуса.

Когато работите със самата вентилационна система при такъв тип специфични сгради с големи зали, или със стерилна среда е добре да управлявате температурата във вътрешността именно чрез самата система. Отварянето на врати и прозорци само ще ви попречи да задържите точните параметри и ще допринесе за повече енергиен разход. При нас в http://markanpro.bg, можете да се запознаете с качеството на работата на компанията, с предлаганите услуги и ще се снабдите с информация относно това което може да ви интересува за ваши проекти.

Leave a Comment

Your email address will never be published or shared and required fields are marked with an asterisk (*).