Пет правила при монтиране на ПВЦ дограма

Tagged: , , ,

монтаж на дограма

Само преди 15-20 години, ПВЦ дограмата беше необичайна гледка по българските домове. Днес все повече хора залагат на пластмасова дограма, тъй като тя се продава на достъпна цена и предоставя висока функционалност на потребителите. В началото ПВЦ профилите станаха известни в Германия, а след това в редица други държави по света.

Разбира се, за да бъде вашата ПВЦ дограма функционална, то на всяка цена трябва да се направи професионален монтаж, който да бъде съобразен с размерите на помещението и другите особености на тераси, прозорци и тъй нататък. Именно за това се налага да търсите стойностни фирми за продажба и монтаж на дограма от поливинилхлорид.

Сега ще ви предложим пет правила за правилен монтаж на ПВЦ дограма, които е нужно да следвате, когато обзавеждате дома или работното ви място.

Първо правило:  купувайте само качествени продукти от известни фирми. Последните трябва да предложат сертификат за качество на продуктите си и дълъг гаранционен срок, който да използвате при поява на дефект в прозорците или деформация на профилите. Винаги съблюдавайте за наличието на техническа документация, която ви позволява да се запознаете с монтирането на дограмата и нейните особености.

Второ правило: взимане на точните размери за всички прозорци. Професионалистът, който ще вземе размерите трябва да има нужната квалификация, която се постига чрез преминаване на специален курс. Използват се специални инструменти, за да се извърши прецизно оразмеряване и по този начин вие няма да имате проблем с конденз, пропуск на студен въздух или влага.

Трето правило:  клиентът се предупреждава за идването на монтажистите. По този начин се подготвя терена за последвалите ремонтни дейности. В случай, че се налага демонтаж на стара дограма, то имайте предвид, че се вдига голям прах и за това е наложително да преместите или покриете мебелировката ви.  Най-добре е да се монтира новата дограма, без наличие на мебели в близост до ремонта.

Четвърто правило: уверете се, че фирмата, която ще транспортира дограмата е взела всички мерки за безопасност. Това ще предпази ПВЦ профилите от надраскване, удари и повреди. За целта се използват оборудвани камиони и коли.

Петото правило: гледайте дали се спазва последователността на всяка операция. Нужно е да се демонтират отваряемите части на старите прозорци. Това може да отнеме най-малко десет минути. След това се премахва рамката за същото време. Следва да направите консултация относно хоризонталното отваряне на прозорците. Това се прави, с цел да се предотврати изкривяване на рамките.

Желателно е да следвате гореописаните правила за монтиране на ПВЦ дограма, ако искате последната да ви служи дълго време, без да се повреди или да загуби функциите си.

Comments Closed

Comments for this post are now closed.