Пасивните сглобяеми къщи – една добра инвестиция

Tagged: , ,

пасивни сглобяеми къщи

Много от фирмите, които предлагат сглобяеми къщи ги рекламират като пасивни или нискоенергийни, но не дават точна информация, какво означава това. Пасивната къща произвежда енергия от монтирани собствени източници. Това значително намалява сметките за електричество на потребителите, което е чудесна новина за тях.

Пасивните сглобяеми къщи са се наложили като стандарт за максимална енергийна ефективност. Целта е да се постигне ниска употреба на електроенергия за отопление или охлаждане на сградата. Нискоенергийните къщи разчитат на вятърна или соларна енергия, както и на така нареченото геотермално отопление. За да бъде пасивна вашата къща, то тя трябва да разполага с лични източници на енергия.

Все повече собственици на сглобяеми къщи споделят, че сградите покриват всички изисквания за консумация на електричество и им осигуряват прохладно лято и топлина през зимния сезон. Топлината идваща от вашите електроуреди се запазва в самите помещения на къщата и не може да излезе, нито през вратите, нито през прозорците.

Преди около 10 години съществуваха едва 30 хиляди построени пасивни къщи в световен мащаб, а сега бройката е значително по-висока, тъй като строителството напредва и все повече хора търсят такъв вид постройки. Днес всеки желае неговата къща да се захранва от собствени енергийни източници, които пестят значителни пари от сметки за ток и отопление.

Пасивни сглобяеми къщи могат да се намерят и в България, което изисква от вас да направите правилната инвестиция при подходяща строителна компания. Нужно да получите сертификат за сградата, който да удостовери нейната пасивност и енергийна ефективност.

От всичко, което написахме в тази статия, се разбира, че инвестицията в пасивни или нискоенергийни сглобяеми къщи е оправдана. С времето вие ще възвърнете парите си, тъй като разходите ви за електроенергия ще бъдат в пъти по-ниски, отколкото при стандартната къща, където се разчита на първостепенни източници на електричество.

Още относно видовете сглобяеми къщи, техните предимства и недостатъци, четете в специализирания сайт за дома и градината, caswellbeachhouse.com.

Comments Closed

Comments for this post are now closed.